Ai avea curaj să conduci pe aici? Podul suspendat la 300 de metri înălțime le dă frisoane șoferilor

Ultima actualizare:

Nu vă uitați în jos! Podul suspendat deasupra râului Dadong, din provincia Guangxi, China, a fost construit la înălțime de 300 de metri și este capabil să susțină autoturisme cu o greutate de până la 45 de tone. Are o lungime de aproximativ 240 de metri și este suspendat cu cabluri din oțel, fixate de o parte și de alta.

Pe podul Guangxi se aventurează doar cei mai curajoși șoferi (Foto: captură video)
Pe podul Guangxi se aventurează doar cei mai curajoși șoferi (Foto: captură video)

Deși este cât se poate de sigur, în zilele în care bate vântul prea tare, șoferii s-au plâns că îl simt cum se mișcă. În ultimii ani, videoclipuri în care diverse camioane și autoturisme traversează podul îngust au devenit virale pe rețelele sociale. Asta pentru că nu există foarte multe poduri similare în lume, iar cei care se avântă aici sunt printre cei mai curajoși șoferi.

Podul nu are un nume oficial

Podul din Guangxi are plase de o parte și de alta, însă, nu toți șoferii se încumetă să treacă pe el, relatează Oddity Central. Această minune a ingineriei are 4,5 metri lățime, iar vehiculele trebuie să circule pe rând, unul câte unul. Iar asta nu este o problemă, căci nu se poate vorbi de un trafic intens pe acest pod. Autoritățile chineze nu i-au dat un nume oficial, întrucât el a fost construit ca să servească drept legătură vitală de transport pentru de muncitorii care lucrează la construcția Podului Shuangbao.

Acesta se așteaptă să fie deschis în 2025 și va fi cel mai mare pod cu două arcade din lume. Astfel, structura cu lanț de fier a rezolvat transportul materialelor de construcție și trecerea personalului de pe Podul Shuangbao și a conectat digurile nr. 9 și nr. 8.

E folosit uneori și de pietoni

Cu toate acestea, el început să fie folosit și de șoferii și pietonii care vor să ajungă mai ușor de o parte și de alta a defileului, deși în mod oficial acest lucru este interzis. În plus, pentru vizitatorii amatori de senzații tari a devenit o veritabilă atracție turistică. De-a lungul anilor, inclusiv turiști străini s-au aventurat pe aici, în încercarea de a trece pe el.

Chiar și după finalizarea Podului Shuangbao, acesta nu va fi dat jos. Oficialii chinezi au hotărât că el va mai putea fi folosit și pentru alte proiecte viitoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cosmin jpg
dovleac jpg
front 1 jpg
sardinia shutterstock 1298190457 jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI (3) jpg
Copil bolnav FOTO Shutterstock jpg
dig vaslui jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net