Priveliștea îți va tăia respirația! Unde în România poți vizita Crucea lui Mihai Viteazu

Crucea Caraiman este considerată cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan. România dispune însă de mai multe cruci situate pe munți sau dealuri înalte, iar Crucea lui Mihai Viteazu ocupă locul 5 în țară.

Crucea lui Mihai Viteazu este amplasată în comuna Stoenești / foto: Consiliul General Argeș
Crucea lui Mihai Viteazu este amplasată în comuna Stoenești / foto: Consiliul General Argeș

Aceasta are o poveste istorică remarcabilă: în anul 2010, crucea de aproape trei tone a fost ridicată pe o stâncă după ce vechea cruce s-a deteriorat.

România are numeroase obiective turistice vizitate anual de turiști, iar Crucea Caraiman atrage mulți vizitatori impresionați de traseul până la ea și de peisajul de sus. Crucea Caraiman a fost inclusă în Cartea Recordurilor ca fiind crucea ridicată la cea mai mare altitudine.

Crucea lui Mihai Viteazu se află  aproape de Câmpulung Muscel

În județul Argeș, aproape de Câmpulung Muscel, se află Crucea lui Mihai Viteazu, situată pe dealul numit "Colțul Albinei", ridicată în anul 2010. În trecut, pe acest deal exista o altă cruce, care s-a deteriorat din cauza intemperiilor și a fost înlocuită ulterior.

Crucea lui Mihai Viteazu este amplasată în comuna Stoenești, locul unde Mihai Viteazu s-a retras după lupta de la Călugăreni din 1595. Așteptând ajutoare de la Principele Sigismund Bathory, Mihai Viteazu a ridicat această cruce pe stâncă.

Pe 11 aprilie 2010, în comuna Stoenești a avut loc ridicarea crucii lui Mihai Viteazu, un monument de 9 metri înălțime și 6 metri lățime. La această acțiune au participat mai multe echipe de salvamontiști din Câmpulung și Pitești. Crucea a fost ridicată cu ajutorul unui elicopter și cântărește trei tone. În timpul amplasării, un preot din Stoenești s-a rugat pentru succesul misiunii.

Localnicii cred că această cruce îi protejează

Localnicii din Stoenești cred că această cruce îi protejează de necazuri. În fiecare noapte, crucea luminează pe stânca numită "Colțul Albinei" și poate fi văzută de la mare distanță.

Pentru a ajunge la Crucea lui Mihai Viteazu de pe "Colțul Albinei", trebuie să parcurgeți 65 de kilometri din Pitești până în localitatea Stoenești.

De acolo, urmați un traseu abrupt de pădure care durează aproximativ 30-40 de minute, pornind de la Biserica din satul Stoenești. Există și un alt drum de acces prin satul Piatra, însă nu se poate ajunge cu mașina până la stânca pe care este amplasată crucea, potrivit spynews.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
roman in germania terorizat de conationali jpg
2 regele carol al doilea jpg jpeg
casa verde jpg
accident bucuresti jpg
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image png
Satul Târsa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL jpg
454708605 8895222737161099 1234390086311424873 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net