Ai cumpărat brânză prea sărată? Trucul genial care o desărează rapid, știut doar de ciobanii cu experiență
Fiecăruia dintre noi ni s-a întâmplat să vedem că brânza este mult prea sărată pentru gustul nostru. Din fericire, există o metodă ingenioasă la care putem apela și care ne va ajuta să o desărăm rapid! La final, vom avea o brânză delicioasă, perfectă atât ca gustare simplă, cât și în orice rețetă vom dori!

Celor mai mulți dintre noi ni s-a întâmplat să ne tăiem o bucată de brânză și să avem surpriza neplăcută de a vedea că este mult mai sărată decât anticipam. Dacă dorim să o consumăm simplu, ca gustare, poate că acest lucru nu va fi o problemă. Însă, atunci când începem să pregătim o plăcintă, brânza exagerat de sărată trebuie rezolvată, într-un fel sau altul.
Din fericire, gospodinele cu experiență folosesc un truc simplu, la care putem apela oricând și noi! Iar, datorită acestuia, brânza se va desăra rapid și va avea un gust mult mai bun ca până acum. Și tot ce ne trebuie este puțină apă rece!
Apa rece ne poate scăpa de o mare problemă
Practic, tot ce trebuie să facem este să tăiem brânza în bucăți mai mici, iar apoi să o punem în apă rece. Acest truc o va desăra, însă poate dura destul de mult! În funcție de cât de sărată este brânza, această metodă poate avea nevoie de numai două ore, sau de o zi întreagă!
Ocazional, apa va trebui schimbată. Iar, la final, după ce scoatem brânza din ea, trebuie să o ștergem cu un prosop curat, iar apoi o putem folosi oricum dorim!
Laptele este un ingredient la fel de eficient
Pentru a desăra ușor brânza, apa rece poate fi un aliat de nădejde. Însă, la fel de util poate să fie și laptele! Acesta trebuie să fie la o temperatură cât mai rece, iar această metodă este, practic, identică cu cea care utilizează apa.
Tot ce trebuie să facem este să punem bucățile de brânză în lapte rece, iar apoi să punem totul în frigider. Laptele va trebui schimbat ocazional, iar cu cât brânza este mai sărată, cu atât va trebui să stea mai mult timp în lapte.