Ai visat că îți cade părul? Mare atenție. Nu e deloc nu semn bun

Există mai multe motive pentru care cineva ar putea experimenta căderea părului, dar ce înseamnă dacă vezi imagini despre căderea excesivă a părului în subconștientul tău? În timp ce visele despre căderea părului pot părea ciudat de specifice și poate chiar puțin înfricoșătoare, ele sunt de fapt destul de comune, iar analiștii de vise se grăbesc să „descompună” ceea ce reprezintă părul din vise. Mare atenție. Nu e deloc un semn bun să visezi că-ți cade podoaba capilară.

Căderea părului / Sursă foto: Pixabay
Căderea părului / Sursă foto: Pixabay

Ce reprezintă părul tău în vise

Indiferent dacă ai șuvițe lungi sau un bob scurt, părul tău are o mulțime de semnificații, mai ales când vine vorba de vise. „De obicei, acest vis (căderea părului) reprezintă gânduri, idei, credințe și/sau ceea ce este în mintea noastră”, spune Lauri Loewenberg, un analist de vise. De ce este așa? „Ca și părul, aceste lucruri răsar din cap (minte)”, explică ea.

Dar nu doar părul în sine este important. Chiar și nuanța părului tău contează într-un vis. „De exemplu, dacă părul tău are o culoare mai deschisă în vis decât este în mod normal în viața reală, poate însemna că mentalitatea ta se luminează, s-ar putea să te simți iluminat sau ai avut o idee strălucitoare”, spune ea. „Să-ți tunzi părul într-un vis poate însemna că <tăiați scurt> (nu acceptați) un anumit mod de gândire sau planuri sau poate chiar vă răzgândiți în legătură cu ceva.”

Ce înseamnă când visezi că-ți cade părul. Frică și pierdere

Dacă ai visat vreodată că ți-au căzut dinții, atunci a visa că ți-a căzut părul este ceva similar - și totul se reduce la frică și pierdere. „A visa căderea părului înseamnă o pierdere a controlului asupra vieții tale”, spune Adora Winquist, un alt analist de vise. De aceea, Winquist sugerează să te întrebi dacă se întâmplă ceva în viața ta chiar acum, pe care să simți că nu poți opri. De exemplu, dacă visezi că îți cade părul (și tocmai ai născut un copil, de exemplu), s-ar putea să simți că ți-ai pierdut libertatea.

Deși poate fi o experiență îndrăzneață să visezi că îți cade părul, modul în care îți pierzi șuvițele este la fel de important. „În funcție de contextul visului, căderea părului poate reflecta faptul că renunți la idei sau credințe vechi”, spune Loewenberg. „Ar putea însemna, de asemenea, că ești fără idei sau că nu știi cum să gestionezi sau să procedezi cu o anumită situație”. Ar putea reprezenta un fel de răscruce în care trebuie să iei o decizie.

Visul poate fi legat de mândrie, vanitate și frumusețe

Deși nu este un motiv la fel de comun ca, să zicem, acel sentiment că îți pierzi controlul în viața ta, pierderea părului într-un vis ar putea fi un alt tip de pierdere - și acesta este sentimentul tău de încredere și/sau frumusețe. „Mai rar, orice se întâmplă cu părul tău într-un vis poate fi legat de mândrie, vanitate și simțul aspectului”, spune Loewenberg. „În acest caz, pierderea părului ar indica o pierdere a încrederii, îngrijorarea cu privire la pierderea aspectului frumos sau poate chiar rușine”. Dacă ai trecut printr-o schimbare de viață și stima de sine a fost afectată, este logic că pierderea părului este legată de lipsa de timp sau incapacitatea de a-ți oferi îngrijirea de sine pe care o meriți.

A visa că îți pierzi părul este un vis comun. Și, deși ar putea fi înfricoșător să te gândești la căderea părului, ar putea fi modul minții tale de a te avertiza asupra altor temeri pe care s-ar putea să nu ești dispus să le înfrunți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net