Aici poți trăi ca pe Marte! Cum arată casa „extraterestră” prezentată de NASA

NASA a prezentat, marți, o casă care simulează viața pe Marte! Aceasta va găzdui, din iunie, patru persoane care vor sta închise în ea timp de peste un an. Construcția a fost realizată cu ajutorul unei imprimante 3D.

Casa este situată în Texas, la sediul NASA (Foto: AFP)
Casa este situată în Texas, la sediul NASA (Foto: AFP)

NASA pregătește o misiune pe Marte

Această casă aparent banală este situată la centrul de cercetare al agenției spațiale americane din Houston, Texas. Habitatul de 160 de metri pătrați este denumit Mars Dune Alpha. Oamenii care vor locui în el vor ajuta la pregătirea unei viitoare misiuni pe Planeta Roșie, relatează Agerpres.

Așa arată camera de relaxare (foto AFP)
Așa arată camera de relaxare (foto AFP)

NASA le va măsura constant performanțele și capacitățile cognitive, pentru a înțelege mai bine de ce resurse au nevoie pentru această călătorie ambițioasă, a explicat Grace Douglas, responsabilă în cadrul programului CHAPEA, care supraveghează acest experiment inedit.

Persoanele care vor locui în Mars Dune Alpha vor fi supuse unor situații stresante

Așa arată baia (Foto: AFP)
Așa arată baia (Foto: AFP)

Acest lucru este esențial, având în vedere că o misiune de acest gen va avea limitări foarte stricte ale încărcăturilor care vor putea fi trimise alături de echipaj. Persoanele alese pentru acest experiment vor fi supuse unor factori de stres, precum restricțiile de apă sau diverse defecțiuni. Ele vor desfășura și diverse tipuri de activități, cum ar fi simularea de plimbări în spațiu sau diverse operațiuni robotizate.

Casa include o fermă verticală pentru cultivarea salatelor, o cameră medicală, o zonă de relaxare și posturi de lucru. De asemenea, există și o trapă care duce către o reconstituire a mediului marțian, cu nisip roșu, unde se află o stație meteo, un dispozitiv pentru fabricarea cărămizilor, o seră și o bandă de alergare unde astronauții vor merge suspendați de curele, pentru a simula gravitația de pe Marte.

Nu se cunosc numele voluntarilor care vor lua parte la acest experiment. NASA pregăteşte o călătorie dus-întors pe Marte, însă data de plecare nu este deocamdată stabilită, dar misiunea va dura câțiva ani. Cel mai probabil, această călătorie va avea loc la sfârșitul anilor 2030, potrivit șefului NASA, Bill Nelson.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net