Prima femeie care va pleca într-o misiune spre Lună. Ce pasiuni inedite are americanca

Ultima actualizare:

Agenția spațială NASA a anunțat numele astronauților care vor lua parte la prima misiune selenară, după o pauză de 50 de ani. Cine este prima femeie care va fi trimisă către Lună, aflați acum!

Cine este prima femeie într-o misiune către Lună
Cine este prima femeie într-o misiune către Lună

NASA a dezvăluit numele celor patru astronauți care vor efectua peste doi ani prima călătorie cu echipaj uman către lună, după zeci de ani de pauză. Printre cei care vor lua parte la misiune se află primul bărbat afro-american, dar și prima femeie, pe numele ei Christina Koch. 

Cine este Christina Koch

Christina Koch va deveni prima femeie care va face parte din misiunea Artemis II a NASA va decola anul viitor, potrivit The Daily Mail. Christina are 44 de ani și este originară din Grand Rapids, Michigan. Astronauta este deja deținătoarea recordului pentru cea mai lungă perioadă continuă petrecută de o femeie în spațiu, acumulând 328 de zile. Cariera ei a luat un avânt puternic în 2013, atunci când a fost selectată pentru a deveni astronaut, iar calitățile necesare pentru această poziție le-a dobândit datorită pasiunilor sale: alpinism, navigație și chiar surf. Printre interesele ei se regăsesc drumețiile, yoga, fotografia și călătoriile.

Christina Koch a urmat cursurile de la North Carolina State University din Raleigh unde a obținut licența și masterul în inginerie electrică. Apoi a devenit inginer electrician la NASA Goddard Space Flight Center din Greenbelt, Maryland, înainte de a deveni cercetător asociat pentru Programul Antarctic al Statelor Unite - trăind un an întreg în Arctica. Koch a fost una dintre cele opt persoane selectate ca parte a celei de-a 21-a promoții de astronauți ai NASA în 2013. După doi ani de pregătire, ea a devenit astronaut cu drepturi depline.

Primul său zbor în spațiu a avut loc în 2019, când a fost trimisă pe Stația Spațială Internațională (ISS) pentru a lucra ca inginer de zbor.

Ea a stat în spațiu timp de 328 de zile, atingând astfel recordul pentru cel mai lung zbor spațial efectuat de o femeie. Tot atunci, Christina alături de Jessica Meir au fost primele care au efectuat o plimbare spațială exclusiv feminină, ieșind din aeronavă pentru a lucra la înlocuirea unui controler de putere. Totul s-a petrecut în șapte ore și 17 minute, timp în care au avut și o scurtă convorbire cu președintele de atunci, Donald Trump.

Misiunea Artemis II

„Sunt entuziasmată? Absolut!", a declarat ea la o conferință de presă cu ocazia anunțului echipajului de luni. „Singurul lucru care mă încântă cel mai mult este că vom purta entuziasmul vostru, aspirațiile voastre, visele voastre, în această misiune".

Ea a mai spus: „Vom lansa de la centrul spațial Kennedy, vom auzi cuvintele <<start la lansare>> în vârful celei mai puternice rachete pe care NASA a făcut-o vreodată".

NASA a trimis în total 355 de persoane în spațiu până în prezent, dintre care aproximativ 55 au fost femei - adică 15 la sută. De asemenea, a trimis 24 de persoane pe orbita Lunii și 12 persoane care au pășit pe suprafața lunară, toți bărbați.

Rusoaica Valentina Tereshkova a fost prima femeie care a părăsit vreodată atmosfera terestră, plecând în 1937. Femeile americane nu au fost trimise în spațiu până în 1983.

Christina Koch și-a dezvăluit dragostea pentru spațiu într-un videoclip atunci când a fost anunțată ca membră a echipei Artemis I în 2020. „Obișnuiam să fiu inspirată de cerul nopții și, de-a lungul carierei mele, a fost acest echilibru între ingineria pentru misiunile științifice spațiale și a face știință în locuri cu adevărat îndepărtate din întreaga lume", a spus Koch în videoclip.

Misiunea Artemis II marchează prima călătorie a NASA pe Lună după o jumătate de secol. Deși momentan nu va include o aselenizare, aceasta va marca debutul misiunii cu echipaj uman în cadrul unui program ce vizează revenirea astronauților pe Lună până la sfârșitul acestui deceniu. Aceasta misiune va fi efectuată pentru a ajuta la testarea kitului în vederea pregătirii pentru trimiterea oamenilor pe Marte, potrivit lui Koch. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net