Exploziile solare ar putea duce la căderea internetului în weekend

Spre îngrijorarea experților, activitatea solară se intensifică. O „gaură” a apărut pe suprafața Soarelui, iar NASA urmărește îndeaproape vântul provocat de către aceasta, care gonește cu o viteză incredibilă spre planeta noastră. Conform oamenilor de știință, internetul ar putea fi afectat serios de-a lungul weekend-ului.

Furtuna solară ar putea lovi Pământul vineri noapte. / foto: freepik.com
Furtuna solară ar putea lovi Pământul vineri noapte. / foto: freepik.com

Conform datelor oferite de către cei de la dailystar.co.uk, „gaura coronală” a fost provocată de o furtună solară, având un diametru de peste 20 de ori mai mare decât planeta noastră. Acest fenomen este unul obișnuit, însă trebuie menționat că este deja a doua oară în decursul acestei săptămâni când se petrece un asemenea eveniment pe Soare, „gaura” precedentă fiind chiar mai extinsă, cu un diametru de peste 30 de ori mai mare decât Pământul.

Depistată de către NASA, „gaura coronală” este situată la ecuatorul stelei noastre, o locație ce a atras imediat atenția experților, care sunt obișnuiți cu asemenea formațiuni doar la polii Soarelui. Având o temperatură și o densitate mai scăzută, fenomenul a antrenat, în direcția planetei noastre, vânt solar, la o viteză incredibilă. Conform specialiștilor, acesta poate afecta sateliții din orbita Pământului, creând probleme semnificative internetului de pe glob. 

Rețeaua de electricitate, în pericol

Conform experților, aceste fenomene solare pot afecta serios planeta noastră, iar furtuna solară provocată de recent descoperita „gaură coronală” este așteptat să lovească Pământul cândva în cursul nopții de vineri, sau a dimineții de sâmbătă. Pe lângă posibilitatea observării unor aurore boreale la latitudini care, în mod normal, nu ar fi normale pentru un asemenea fenomen, există și alte consecințe mai serioase, care ne pot afecta viața de zi cu zi.

De exemplu, conform specialiștilor, furtunile solare care lovesc Pământul pot afecta serios sateliții de pe orbita noastră, lucru ce al duce la fluctuații de internet și probleme ale sistemelor GPS. Problema din urmă, dacă este îndeajuns de însemnată, poate duce la sistarea zborurilor pe glob, avioanele nemaiputând să se folosească de sistemul GPS de la bord.

De asemenea, rețeaua electrică de pe glob ar putea suferii avarii din cauza activității solare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net