Exploziile solare ar putea duce la căderea internetului în weekend

Spre îngrijorarea experților, activitatea solară se intensifică. O „gaură” a apărut pe suprafața Soarelui, iar NASA urmărește îndeaproape vântul provocat de către aceasta, care gonește cu o viteză incredibilă spre planeta noastră. Conform oamenilor de știință, internetul ar putea fi afectat serios de-a lungul weekend-ului.

Furtuna solară ar putea lovi Pământul vineri noapte. / foto: freepik.com
Furtuna solară ar putea lovi Pământul vineri noapte. / foto: freepik.com

Conform datelor oferite de către cei de la dailystar.co.uk, „gaura coronală” a fost provocată de o furtună solară, având un diametru de peste 20 de ori mai mare decât planeta noastră. Acest fenomen este unul obișnuit, însă trebuie menționat că este deja a doua oară în decursul acestei săptămâni când se petrece un asemenea eveniment pe Soare, „gaura” precedentă fiind chiar mai extinsă, cu un diametru de peste 30 de ori mai mare decât Pământul.

Depistată de către NASA, „gaura coronală” este situată la ecuatorul stelei noastre, o locație ce a atras imediat atenția experților, care sunt obișnuiți cu asemenea formațiuni doar la polii Soarelui. Având o temperatură și o densitate mai scăzută, fenomenul a antrenat, în direcția planetei noastre, vânt solar, la o viteză incredibilă. Conform specialiștilor, acesta poate afecta sateliții din orbita Pământului, creând probleme semnificative internetului de pe glob. 

Rețeaua de electricitate, în pericol

Conform experților, aceste fenomene solare pot afecta serios planeta noastră, iar furtuna solară provocată de recent descoperita „gaură coronală” este așteptat să lovească Pământul cândva în cursul nopții de vineri, sau a dimineții de sâmbătă. Pe lângă posibilitatea observării unor aurore boreale la latitudini care, în mod normal, nu ar fi normale pentru un asemenea fenomen, există și alte consecințe mai serioase, care ne pot afecta viața de zi cu zi.

De exemplu, conform specialiștilor, furtunile solare care lovesc Pământul pot afecta serios sateliții de pe orbita noastră, lucru ce al duce la fluctuații de internet și probleme ale sistemelor GPS. Problema din urmă, dacă este îndeajuns de însemnată, poate duce la sistarea zborurilor pe glob, avioanele nemaiputând să se folosească de sistemul GPS de la bord.

De asemenea, rețeaua electrică de pe glob ar putea suferii avarii din cauza activității solare. 

image
image
image
image
image
image
maidanez caini agresivi caine foto gheorghe florin 8 1170x644 jpeg
Masini pe autostrada in Austria FOTO Shutterstock
6 front Carmina Dragomir jpg
refugiati Chilieni FOTO Flotrentina Peria agerpres jpeg
beneficii consum oua 790x460 jpg
politie jpg