Anunț îngrijorător din partea NASA. Un asteroid uriaș se îndreaptă către Pământ

Asteroidul este așteptat să atingă punctul cel mai apropiat de planeta noastră pe 6 Aprilie, gonind prin spațiu cu o viteză amețitoare. Observatoarele astronomice de pe întreg globul urmăresc traiectoria obiectului, iar specialiștii deja au determinat ce traiectorie va avea asteroidul atunci când va trece pe lângă Pământ.

Asteroidul nu va lovi Pământul. / foto: shutterstock.com
Asteroidul nu va lovi Pământul. / foto: shutterstock.com

Acum 66 de milioane de ani, o lumină puternică a apărut pe cer, iar un meteorit al cărui mărime deja îl încadrează în categoria „ucigașilor de planete” s-a izbit în peninsula Yucatan, aducând la final epoca dinozaurilor. Spre deosebire de dinozauri, omenirea are speranța că tehnologia pe care o avem este destul de avansată pentru a observa din timp orice astfel de amenințare care ne-ar putea afecta astăzi.

Din păcate, realitatea este că o combinație dintre lipsa de fonduri, precum și imensitatea spațiului care ar trebui supravegheat, fac o asemenea misiune extrem de dificilă. Conform informațiilor oferite de către dailystar.co.uk, asteroidul care va trece pe lângă Pământ pe 6 aprilie a fost detectat recent, pe data de 16 martie.

Pentru cei dintre noi care deja intră în panică (sau care își fac deja rezervări pentru o ultimă vacanță), specialiștii  ne spun că nu avem motive de îngrijorare! Nu există pericolul unui impact, roca trecând pe lângă planeta noastră la o distanță de 3 milioane de kilometri! Pentru a pune lucrurile în perspectivă, distanța medie dintre Pământ și satelitul nostru natural, Luna, este de aproximativ 382.000 de kilometri.

Asteroidul are o mărime echivalentă cu 90 de elefanți

Specialiștii de la NASA au reușit să estimeze mărimea asteroidului, denumit științific 2023 FM, pe care îl urmăresc cu atenție. Conform acestora, roca are o mărime între 120 și 270 de metri, fiind echivalentul a 90 de elefanți! Experții au declarat că analiza orbitei obiectului continuă să fie actualizată, procesul fiind unul complicat.

Planeta noastră nu este lipsită de contactul cu meteoriții, estimându-se că numărul rocilor din spațiu care lovesc Pământul în fiecare an este în jur de 500. Din fericire, acești meteoriți sunt îndeajuns de mici pentru a se dezintegra în atmosferă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bucovina  sursa foto   Shutterstock jpg
Marea Neagră FOTO Shutterstock
Kate Middleton Foto Instagram jpg
zodia care va primi o mostenire jpg
avion companie HiSky jpg
Sofia jpg
iulius caesar jpg
pasageri avion foto pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net