Un asteroid potențial periculos trece zilele acestea foarte aproape de Pământ. Ce șanse sunt să lovească Terra?

Specialiștii de la NASA au anunțat că un asteroid cu “potențial periculos” se va apropia, la sfârșitul acestei săptămâni, destul de mult de Pământ, conform DailyStar. Ce șanse sunt ca acesta să lovească planeta noastră? Experții de la NASA au dezvăluit răspunsul la această întrebare.

 Asteroidul numit 2015 BY310 are un diametru de aproximativ 1.000 de metri (Foto: Arhiva Click!)
Asteroidul numit 2015 BY310 are un diametru de aproximativ 1.000 de metri (Foto: Arhiva Click!)

Asteroidul, diametru de aproximativ 1.000 de metri

În plus, astronomii spun că asteroidul numit 2015 BY310 are un diametru de aproximativ 1.000 de metri și că acesta va trece pe lângă Terra vineri, pe 10 martie.

Se pare că nu este prima dată când asteroidul va fi văzut. 2015 BY310 călătorește în jurul Soarelui de aproximativ doi ani, iar oamenii de știință spun că asta înseamnă că roca trece ocazional prin orbita Pământului.

Când va trece următoarea data pe lângă Terra

Experții NASA au mai spus că, vineri, 10 martie, asteroidul se va afla la 6,4 milioane de kilometri de planeta noastră. Iar următoarea dată când asteroidul va trece pe lângă Pământ va fi pe 5 martie 2025, când roca se va afla și mai aproape de Terra.

Asteroidul a fost observat pentru prima data acum 8 ani, mai exact în ianuarie 2015. Iar ultima oară când a fost văzut a fost pe 5 iulie 2021. Deci, nu este nici prima dată când acesta o să treacă pe lângă Terra, dar nici ultima dată.

Ce șanse are să lovească Pământul

Cei de la NASA sunt încrezători în ceea ce privește estimările traiectoriei rocii și spun că nu există șanse ca asteroidul să lovească Terra.

În cazul în care va exista riscul ca un asteroid să intre în coliziune cu Pământul, NASA susține tehnologia din prezent permite schimbarea traiectoriei rocii.

Ce asteroid a trecut cel mai aproape de planeta noastră

În 2019, un asteroid cu o lungime de trei până la şase metri a trecut la o distanţă de 2.950 de kilometri de Pământ, potrivit agenţiei spaţiale americane NASA, care a anunţat la acea vreme că este vorba despre cel mai apropiat asteroid observat vreodată în deplasare pe lângă planeta noastră. Dacă s-ar fi ciocnit cu planeta noastră, asteroidul, denumit 2020 QG, nu ar fi provocat probabil pagube, însă dezintegrarea sa în atmosfera terestră ar fi produs, fără îndoială, o minge de foc pe cer, un meteor, după cum s-a arătat într-un comunicat emis de Laboratorul de Propulsie Jet (JPL) al NASA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net