Alexandru cel Bun, domnitorul român care a avut patru soții. Una dintre ele îi era mătușă

Atunci când vine vorba despre domnitori ai țărilor românești, există unele nume pe care orice român le va recunoaște. Iar Alexandru cel Bun, domn al Moldovei secolului XV, este, cu siguranță, un astfel de nume important. Însă, știai că pe lângă realizările sale din timpul domniei, Alexandru cel Bun a avut un ghinion teribil în dragoste? Iar una dintre neveste îi era chiar mătușă!

2 dintre nevestele sale au murit, iar de una a divorțat
2 dintre nevestele sale au murit, iar de una a divorțat

Indiferent dacă ultimul nostru contact cu istoria a fost în timpul claselor din liceu, sau, la polul opus, suntem experți desăvârșiți în privința acestui subiect, tot există unele nume pe care le vom recunoaște din prima, întotdeauna.

Iar atunci când vine vorba despre domnitori ai țărilor românești, un asemenea nume este cel al lui Alexandru cel Bun, care a avut o domnie remarcabilă, atât datorită succeselor sale de pe tron, cât și a perioadei lungi în care a purtat coroana. Mai precis, Alexandru cel Bun a fost domn al Moldovei între 1400 și 1432, perioadă în care comerțul a înflorit, multe reforme au fost puse în practică, iar țara sa s-a bucurat de o perioadă de pace, potrivit celor de la descopera.ro.

Alexandru cel Bun a avut ghinion în dragoste

Însă, în ciuda succeselor sale politice și economice, un aspect al vieții a continuat mereu să îi pună probleme domnitorului: dragostea. De-a lungul vieții, el a avut 4 neveste, dintre care una era chiar mătușa sa!

Prima sa soție, Margareta, a ridicat biserica catolică din Baia, unde a fost, de altfel, și înmormântată. Moartea tragică a acesteia nu l-a descurajat pe domnitor, care s-a căsătorit cu Neacșa, sau Ana, cum îi spuneau autorii străini. Din păcate, aceasta a murit la doar scurt timp după căsătorie.

A treia sa soție, Ringala, era cumnata regelui Poloniei, Vladislav al II-lea Iagello, căruia Alexandru cel Bun îi și recunoscuse suzeranitatea. De asemenea, Ringala era verișoară primară cu Anastasia, mama domnitorului, fiind, astfel, mătușa sa. Mariajul celor 2 nu a durat mult, Alexandru cel Bun divorțând, pe motiv că Ringala încerca să îl convertească la catolicism. Ultima sa soție, Marina, i-a oferit 4 copii. Se spune că aceasta provenea dintr-o familie boierească din Moldova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net