Alimentele care vor rezista cel mai mult în frigider dacă pleci în vacanță

Ultima actualizare:

Alimentele care au o perioadă de valabilitate mai scurtă sunt carnea, cârnații, peștele, hamburgerii sau anumite produse lactate.

E timpul să-ți faci bagajele. Concediul a sosit în sfârșit. Înainte de a părăsi reședința obișnuită câteva zile, ne pregătim să îndeplinim tot felul de sarcini precum udarea plantelor sau închiderea ferestrelor, dar uităm adesea cel mai important lucru: frigiderul nostru. Înainte de a pleca, trebuie să știm ce alimente putem lăsa în frigider și care se pot strica până la întoacere. Desigur, totul va depinde de cât timp vom fi absenți: un weekend va presupune recomandări mai versatile, în timp ce, dacă lipsim o săptămână întreagă, vor fi mai multe „restricții”. Frigiderul sau congelatorul sunt aparate cu capacitatea de a prelungi durata de valabilitate a alimentelor noastre, dar nu funcționează în mod magic. O altă problemă este de obicei data de expirare a alimentelor. Se aruncă zilnic tone de alimente care erau într-adevăr în stare perfectă, dar care aveau data expirării depășită. Există alimente pe care, din cauza ignoranței, le aruncăm la coșul de gunoi și care au într-adevăr o viață mult mai lungă decât credem, precum: produse uscate, laptele (nedesfăcut), ciocolata, conservele și legumele congelate, mierea sau brânzeturile tari. Din acest motiv, experții ne oferă câteva sfaturi sau îndrumări pentru a ști ce alimente putem păstra și pe care ar trebui să le consumăm înainte de a pleca în vacanță.

Ce fac cu mâncarea?

Cu toate acestea, principalul lucru este să știm câte zile vom fi plecați. Experții spun că trebuie luate în considerare două aspecte: planificarea înainte de vacanță și ce să facem cu mâncarea care va expira în acele zile în care suntem plecați. 1. Planificați cumpărăturile pentru a evita ca alimentele perisabile să rămână în frigider fără a consuma. Este important, mai ales în ultimele zile înainte de plecare, să încercăm să nu mergem la cumpărături și să consumăm ce ne-a mai rămas în frigider. 2. Asigurați-vă de temperatura corectă în frigider și congelator înainte de a pleca (este recomandabil să lăsați suficient spațiu între alimente pentru ca frigul să circule corespunzător) și verificați starea alimentelor la întoarcere, verificând dacă există gheață formată pe congelator care ar putea indica o problemă în timpul în care ați lipsit. 3. Există alimente precum iaurtul, brânza sau unele legume pe care le putem lăsa câteva zile și săptămâni la frigider. „Trebuie să faceți diferența între data de expirare și data care specifică faptul că alimentul este mai bun înainte de”, spun experții. Primul nu trebuie depășit în nici un caz, dar, pe de altă parte, al doilea poate fi depășit la multe produse, pierzând din calitate, dar fiind totuși sigur de consumat.

Mâncarea din congelator

Pentru toate acele momente în care un aliment s-a stricat pentru că nu l-am consumat înainte de data de expirare, congelatorul devine cel mai bun prieten al nostru pentru acest tip de probleme. Ai cumpărat carne și nu vei avea timp să o mănânci pentru că pleci în vacanță? Folosiți congelatorul. Pâinea pe care ați cumpărat-o în ziua aceea nu ați terminat-o? Decât să ajungă la gunoi este mai bine să o congelezi și astfel vei avea deja pâine pentru întoarcere. Dacă este timpul să plecăm și avem alimente care urmează să expire în frigider, ce putem face? 1. Congelați produsele înainte de plecare, stabilind data de congelare și expirare (legume, carne, pește, iaurturi, ceapă, legume fierte... chiar și anumite fructe) 2. Durata de viață a anumitor produse poate fi mărită prin transformarea lor sau prin utilizarea anumitor metode de conservare (gemuri, murături, ambalare sub vid, fierbere...) 3. Faceți creme, piureuri, sosuri, cartofi prăjiți sau piureuri... cu legumele și fructele care nu sunt complet proaspete la întoarcere 4. Pâinea uscată poate fi refolosită în mai multe moduri: pesmet, pâine prăjită etc. 5. Putem da mâncarea întotdeauna vecinilor, rudelor sau cantinelor sociale înainte de a o arunca.

Nu doar economie de bani, ci și evitarea risipei alimentare

Dincolo de aspectul economic - să nu risipim banii cheltuiți pe mâncare - asigurarea faptului că mâncarea se conservă bine la frigider până la întoarcerea din vacanță, are și alte rațiuni. Potrivit Organizației Națiunilor Unite, aproximativ o treime din alimentele produse la nivel global pentru consumul uman sunt irosite în fiecare an. Tehnologia frigiderelor de astăzi a avansat până la punctul în care unele au cele mai recente tehnologii care reduc risipa de alimente. De la posibilitatea de personalizare a temperaturii și umidității în unele compartimente, la memento-uri cu date de expirare pentru a consuma produsele în timp util. Conservarea și consumul sub așteptări ale anumitor alimente duc la aruncarea zilnică la gunoi a unei mari cantități de alimente de care mulți oameni nu sunt, din păcate, interesați, nu sunt conștienți de daunele pe care acestea le aduc mediului și nici de pierderile mari aduse coșului lunar de produse ale familiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charles, Camilla, Charlotte, Kate, William, George, Louis, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net