Alimentul care îți scoate zahărul din organism. Este ieftin și se găsește în toate supermarketurile
Fasolea este una dintre legumele cele mai recomandate de nutriționiști, fiind și una dintre cele mai sănătoase alimente. Ea este o sursă naturală de fibre și proteine, cu un indice glicemic scăzut. Fasolea mai este bogată și în fier, motiv pentru care este indicată la persoanele predispuse către anemie.
Fasolea scoate zahărul din organism
Fasolea este foarte indicată în cazul regimului diabeticilor, deoarece are foarte puțină grăsime, colesterol și puține glucide. Astfel că o porție de fasole consumată în fiecare zi îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să țină sub control glicemia, fapt care reduce riscul de infarct miocardic.
De asemenea, fasolea mai este cunoscută și drept leguma care mănâncă zahărul din organism, deoarece este bogată în fibre vegetale, ce împiedică absorbția zaharurilor și reduc secreția de insulină.
Fasolea, sursă de vitamina B, magneziu și calciu
De menționat este că fasolea este o sursă veritabilă de vitamine B, potasiu, seleniu, magneziu, calciu și fosfor. Știm că fosforul și calciul au un rol vital în sănătatea oaselor. De asemenea, potasiul acționează împreună cu sodiul pentru a menține sănătoasă tensiunea arterială.
Fasolea este o legumă disponibilă pe întregul an și poate fi preparată în multe feluri, indiferent că vorbim de mic dejun, prânz sau cină. Trebuie să consumați fasole dacă doriți menținerea în limite normale a nivelului colesterolului și reducerea riscurilor de boli cardiace. Mai mult decât atât, fibrele pe care fasolea le conține susțin sănătatea tractului digestiv și pot reduce unele tipuri de cancer.
Fasolea roșie, beneficii uriașe pentru sănătate
Unele studii arată că fasolea roșie este extrem de benefică pentru sănătate. Două linguri de fasole roșie luate zilnic oferă de patru ori mai multe fibre decât o singură felie de pâine integrală. Femeile care consumă fasole roșie sunt protejate împotriva cancerului la sân.
Fasolea, plantă leguminoasă
Fasolea (Phaseolus vulgaris) este o plantă leguminoasă. Ea este originară din America și este întrebuințată în bucătărie. Ea se cultivă atât în zone cu climat mai răcoros, cât și în cele cu un climat mai cald. De asemenea, planta nu suportă solurile saline. Fasolea uscată are proteine și fibre, dar și multe multe minerale.