Ce leacuri poţi să faci cu boabe şi cu teci de fasole
Fasolea se găseşte într-o varietate de mărimi, forme şi gusturi. Ea este plină de substanţe nutritive şi fibre. Are un gust bun, fie că este proaspată, uscată, congelată sau conservată. Deşi este o legumă, ea conţine proteine valoroase, adesea asociate cu cele din carne. Acest lucru face din fasole o alternativă la carne pentru vegetarieni sau pentru cei care vor să limiteze aportul de produse de origine animală.
Previne formarea pietrelor la rinichi
O lingură de teci de fasole mărunţite şi o cană de apă rece se pun pe foc. După ce lichidul începe să fiarbă, se lasă aproximativ cinci minute. Apoi vasul se trage de pe foc, se acoperă, se lasă la infuzat timp de o oră şi se strecoară. Se administrează în 3 reprize, înainte de masă, timp de o lună.
Scade nivelul de zahăr din sânge
Peste şase-şapte boabe de fasole se toarnă 100 de mililitri de apă fiartă şi răcită şi se lasă la macerat peste noapte. Dimineaţa, pe stomacul gol, se consumă boabele şi se bea apa. Micul dejun se poate lua peste minimum o oră. Durata tratamentului este de 6 săptămâni.
Pancreatită
Peste două-trei linguri de teci de fasole galbenă, uscată şi mărunţită se toarnă o jumătate de litru de apă clocotită. Vasul se acoperă, se lasă la infuzat timp de cinci ore, apoi se strecoară lichidul. Se bea câte o jumătate de ceaşcă, de trei-patru ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de a mânca.
Purificarea sângelui
20 de boabe de fasole, 10 frunze de mesteacăn şi câte cinci grame de coada-calului, coada-şoricelului şi frunze de mentă se mărunţesc şi se amestecă bine. Peste două linguriţe de amestec se toarnă 250 de mililitri de apă rece. Se pune pe foc, se lasă să dea un clocot, apoi se lasă la răcit. Se strecoară şi se administrează în trei reprize, timp de 2 săptămâni.
Afecţiuni ale rinichilor
Peste 40 de grame de teci de fasole bine mărunţite se toarnă un litru de apă rece. Vasul se acoperă şi se lasă peste noapte la macerat. A doua zi se strecoară lichidul. Se consumă câte 200 de mililitri, de trei-patru ori pe zi, după mesele principale, timp de 21 de zile.
Anemie
Se amestecă următoarele ingrediente tocate mărunt: teci de fasole, frunze de zmeur, muşeţel, ciuboţica-cucului. Peste o lingură de amestec se toarnă o cană de apă clocotită, se acoperă, se lasă la infuzat o oră şi jumătate, apoi se strecoară. Se administrează în trei reprize, înaintea meselor principale, timp de 3 luni.
Arsuri, răni
Boabele de fasole se dau prin râşniţa de cafea, iar pulberea se păstrează într-un loc uscat, în pungi de hârtie. Se presară pe răni şi arsuri, pentru o vindecare rapidă şi împotriva usturimii, conform www.formula-as.ro.