Animalul care a reapărut în România și care consumă 30 de kg de mâncare zilnic. Ultimul exemplar a fost văzut în libertate în 1790

Un animal care consumă 30 de kg de hrană zilnic și care a reapărut  în România are o însemnătare foarte mare pentru natură. Această specie a reușit să fie reintrodus după mai bine de 200 de ani, ultimul exemplar fiind văzut în libertate în anul 1790.

Specia care a reapărut în România / foto: arhiva Click!
Specia care a reapărut în România / foto: arhiva Click!

Specia care a reapărut în țara noastră și are o importanță vitală pentru supraviețuirea biodiversității este zimbrul. Ultimul exemplar din această rasă a fost văzut în libertate în anul 1790, vânătoarea și distrugerea habitatelor a făcut să fie în pragul dispariției.

În prezent, în România sunt peste 200 de zimbri în libertate, iar populația de zimbri din lume s-a triplat în ultimii 20 de ani, ajungând la peste 9.100 de exemplare.

Zimbrul, denumit științific Bison bonasus, face parte din familia bizonilor și este cel mai mare animal din Europa. Are o lungime de 2.9 - 3 metri, o înălțime de 1.9 metri și are cea mai mare greutate dintre toate animalele europene de pe uscat. În plus, un adult consumă 30 de kg de hrană pe zi, în timp ce un pui mănâncă 8.5 kilograme de mâncare. De asemenea, cântărește mai mult de 300 kg și poate ajunge chiar la 920 kg.

Zimbrul  consumă 30 de kg de hrană pe zi

Zimbrul are o însemnătare foarte mare pentru natură / foto: arhiva Click!
Zimbrul are o însemnătare foarte mare pentru natură / foto: arhiva Click!

După 200 de ani, zimbrul a reapărut în România. Potrivit datelor istorice, zimbrii au fost văzuți ultima oară în libertate în 1760 în Moldova, și în 1790, în Transilvania, iar de la această această dată zimbrul a dispărut. Cu timpul, multe fundații, cum ar fi Conservation Carpathia, au luptat pentru reintroducerea acestui animal în libertate, iar în 1958,  prima pereche de zimbri a fost adusă în țara noastră.

Zimbrul fost reintrodus în fauna României în anul 1958, la aproape două secole de la dispariția sa, de către silvicultorii români, prin aducerea, din Polonia, a doi zimbri, numiți Podarec și Polonka. Treptat, s-au format mai multe nuclee de zimbri, unul din acestea fiind cel de la Parcul Natural Vânători Neamț”, a scris Romsilva pe pagina de Facebook la începutul acestui an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net