Anunț de interes pentru toți românii din Marea Britanie. Câți ani trebuie să muncești, pentru a primi pensie

Sistemul de pensii din Marea Britanie este cu mult mai complex decât cel din România. Acolo, există mai multe tipuri de pensii de care poți beneficia, în diverse contexte și iată câți ani trebuie să lucrezi pentru a te putea bucura de ele, la bătrânețe.

Bancnotele care valorează 1800 de lire

Potrivit informațiilor oferite de adevarul.ro, Marea Britanie deține mai multe tipuri de pensii pe care le poți avea, în funcție de mai mulți factori.

Pensia de stat. În condițiile în care ai contribuit la asigurările sociale de stat și ai atins deja vârsta de pensionare, pensia de stat îți este asigurată. 

Pensia ocupațională. Această pensie este achitată, facultativ de către angajator. 

Pensia Stakeholder. Această pensie, în schimbul unei taxe, poate fi achiziționată de la o bancă sau companie financiară. 

Citește și - Pensionarii de lux, cu zeci de mii de lei pe lună, vor beneficia de creșterea pensiilor speciale, în 2023

Pensia personală de auto-investiții. În funcție de cât ai investit în fondul de pensie, vei primi o anumită sumă. 

Pensii speciale pentru persoanele de peste 80 de ani

Pensia cu beneficii definite. Suma de care vei beneficia depinde de regulile sistemului de pensie. Spre exemplu: salariul sau vechimea la locul de muncă, notează adevarul.ro. 

Pensia de peste 80 de ani. Persoanele cu vârsta de peste 80 de ani beneficiază de această pensie numai în cazul în care au și o pensie de stat ce nu depășește suma de 77.45 lire sterline pe săptămână. De asemenea, pensia de peste 80 de ani poate fi primită în condițiile în care persoanele în cauză nu primesc o altă pensie.

Pensia anticipată. Din motive medicale sau personale, poți să beneficiezi de această pensie înainte de a atinge vârsta pensionării precizată de stat. 

Pension credit. Persoanele care au un venit mai mic de 137.37 lire sterline pe săptămână pot beneficia de acest tip de pensie. De asemenea, pension credit vizează și persoanele care, împreună cu alte persoane cu care locuiesc, nu au un venit mai mare de 209.70 lire. 

Pentru a încasa orice tip de pensie de stat din Marea Britanie este necesar să ai minimum zece ani cotizați la stat, mai notează sursa citată mai sus, iar pentru a avea pensie de stat trebuie să fi achitat, timp de 30 de ani, contribuțiile la asigurările sociale. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net