Anunț de interes pentru toți românii din Marea Britanie. Câți ani trebuie să muncești, pentru a primi pensie

Sistemul de pensii din Marea Britanie este cu mult mai complex decât cel din România. Acolo, există mai multe tipuri de pensii de care poți beneficia, în diverse contexte și iată câți ani trebuie să lucrezi pentru a te putea bucura de ele, la bătrânețe.

Bancnotele care valorează 1800 de lire

Potrivit informațiilor oferite de adevarul.ro, Marea Britanie deține mai multe tipuri de pensii pe care le poți avea, în funcție de mai mulți factori.

Pensia de stat. În condițiile în care ai contribuit la asigurările sociale de stat și ai atins deja vârsta de pensionare, pensia de stat îți este asigurată. 

Pensia ocupațională. Această pensie este achitată, facultativ de către angajator. 

Pensia Stakeholder. Această pensie, în schimbul unei taxe, poate fi achiziționată de la o bancă sau companie financiară. 

Citește și - Pensionarii de lux, cu zeci de mii de lei pe lună, vor beneficia de creșterea pensiilor speciale, în 2023

Pensia personală de auto-investiții. În funcție de cât ai investit în fondul de pensie, vei primi o anumită sumă. 

Pensii speciale pentru persoanele de peste 80 de ani

Pensia cu beneficii definite. Suma de care vei beneficia depinde de regulile sistemului de pensie. Spre exemplu: salariul sau vechimea la locul de muncă, notează adevarul.ro. 

Pensia de peste 80 de ani. Persoanele cu vârsta de peste 80 de ani beneficiază de această pensie numai în cazul în care au și o pensie de stat ce nu depășește suma de 77.45 lire sterline pe săptămână. De asemenea, pensia de peste 80 de ani poate fi primită în condițiile în care persoanele în cauză nu primesc o altă pensie.

Pensia anticipată. Din motive medicale sau personale, poți să beneficiezi de această pensie înainte de a atinge vârsta pensionării precizată de stat. 

Pension credit. Persoanele care au un venit mai mic de 137.37 lire sterline pe săptămână pot beneficia de acest tip de pensie. De asemenea, pension credit vizează și persoanele care, împreună cu alte persoane cu care locuiesc, nu au un venit mai mare de 209.70 lire. 

Pentru a încasa orice tip de pensie de stat din Marea Britanie este necesar să ai minimum zece ani cotizați la stat, mai notează sursa citată mai sus, iar pentru a avea pensie de stat trebuie să fi achitat, timp de 30 de ani, contribuțiile la asigurările sociale. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

cub toma caragiu png
cub irina margareta nistor png
cub horoscop iertare png
Prințul Harry jpg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
cub adriana iliescu și eliza png
mihai bendeac jpg
horoscop bani jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg