Carmen Movileanu, fosta soacră a lui Cove, desființează divertismentul din România: „Vulgar spre trivial”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

40 de ani în slujba Televiziunii Române! Carmen Movileanu (65 de ani), celebra craincă de la TVR și voice-over, acum, la „Teleenciclopedia”, a decis că a venit timpul să iasă la pensie, în urmă cu patru ani! Carmen nu regretă, însă, nici o clipă pasul făcut, considerând că s-a retras de pe sticlă exact la timp.

Carmen Movileanu a debutat la Televiziunea Română pe când avea doar 20 de ani, mai precis pe 1 octombrie 1977. Faimoasa crainică de după Revoluțiie a decis, însă, că a venit timpul că se pensioneze în urmă cu patru ani, după nu mai puțin 40 de ani petrecuți la Televiziunea Publică. Practic, o viață de om!

Acum, fosta crainică de la TVR se bucură, din plin, de statutul de bunică. Fiica ei, Maria, are un băiat cu Gabriel Coveșeanu (alias Cove), de care a divorțat în 2010.

Nu m-am retras de foarte mult timp, iar dacă tot vă e drag de vocea mea, urmăriți în continuare Teleenciclopedia și vă satisfaceți această plăcere.

M-am retras la timp, am început la 20 și am terminat când trebuia să termin. Adică am primit și acest dar de la viață de a fi stăpâna propriului meu timp. E o bucurie să mi se întâmple și asta. Sper să se întâmple pentru câți mai mulți ani!”, ne-a mărturisit Carmen Movileanu, prezentă la Târgul de carte Gaudeamus.

„Divertismentul acum e vulgar spre trivial!”

Ultima emisiune, unde Carmen a fost producător, a fost cea prezentată de Corina Dănilă, „Ieri, Azi, Mâine”. Vestita crainică de la TVR spune, însă, că divertismetul din ziua de astăzi nu mai este nici pe departe unul de calitate și duce dorul scenetelor memorabile din trecut cu mari actori, precum Stela Popescu, Dem Rădulescu sau Alexandru Arșinel.

E total diferit e divertismentul pe care am învățat eu să-l construiesc și pe care l-am preluat de la generațiile pe care acum le salutăm în imagini de arhivă. Este total diferit și de divertismentul care se face afară. După părerea mea, divertismentul de la noi este ușor vulgar spre trivial, câteodată! Încearcă să pătrundă, nu știu cu voia cui, nu știu la sugestia cui, în mai toate emisiunile din media.”, a declarat, hotărâtă, Carmen Movileanu.

Carmen Movileanu: „Nu mai avem divertisment de calitate, ca altădată!"

Văd talk- show-uri politice în care divertismentul se regăsește foarte ușor prin expresiile pe care le folosesc, prin aluziile pe care le fac la unele situații mai mult sau mai puțin fericite pentru nația asta! Nu asta înseamnă divertisment!

Sigur că este bine să iei viața în ușor, să-ți faci mea culpa și să te autopersiflezi. Dar totul trebuie să fie aluziv, da vrem să fie de calitate. Dar pentru asta îți trebuie talent. Ăsta este motivul pentru care nu mai avem momente de divertisment ca altădată, pentru că nu mai avem scriitori, așa cum erau Puiu Maximilian, Aurel Felea și mulți alții.

De ce astăzi încă și generația foarte tânără se bucură de momentele semnate de Toma Caragiu, de Dem dulescu, de Stela Popescu și Ștefan nică? Mi-este dor să fiu martora realizării lor azi, când avem atâtea teme la dispoiziție. Să sperăm că va veni un moment când o să ne dăm seama că da ne autopersiflăm trecem mai ușor peste greutătăți”, ne-a mai mărturisit, cu regret, fosta prezentatoare și realizatoare tv.

După pensionare, Carmen Movileanu a mai apărut pe sticlă în 2021, în seria de minidocumentare 2X65, realizate de Televiziunea Română împreună cu Comisia Națională a României pentru UNESCO (CNR UNESCO).

Carmen Movileanu a fost considerată una dintre cele mai frumoase crainice TVR de după Revoluție. Cu o voce caldă, inconfundabilă, ea cu o prezență plăcută, cu o dicție impecabilă, ea a preluat ștafeta de la Sanda Țăranu și Cristiana Bota, în anul 1990. Înainte de a apărea pe sticlă, Carmen Movileanu a lucrat în redacțiile Economică și de Știință și era una dintre vocile „Teleenciclopedia”.

A rămas văduvă la doar 30 de ani!

Carmen Movileanu are o fiică, Maria, împreună cu cu Bogdan Movileanu, care a fost director de imagine. Cei doi s-au căsătorit în 1981, însă au divorțat când fiica lor nu împlinise nici măcar doi ani. Bogdan nu a putut renunța la viciul care a adus și sfârșitul: alcoolul. Carmen a rămas văduvă la doar 30 de ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
banner armin nicoară png
maria dinulescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net