Aparatele drug-test dau rezultate greșite, recunosc chiar polițiștii: „Mergeți la spital să vi se recolteze probe biologice!”

Recent, aparatele drug-test au fost subiectul unei ample controverse în spațiul media, iar polițiștii înșiși recomandă prudență. Aceștia sfătuiesc să se solicite recoltarea de probe biologice la spital în loc să se accepte testarea cu aceste dispozitive, pentru a evita posibilele erori care ar putea duce la consecințe nefericite pentru șoferi.

Drug-test pozitiv. Foto: arhiva.
Drug-test pozitiv. Foto: arhiva.

Numeroase cazuri au fost raportate în care șoferii au primit rezultate pozitive la testele anti-drog efectuate cu aceste aparate, deși nu consumaseră substanțe interzise. Chiar și medicamente obișnuite, precum Nurofen, pot produce rezultate incorecte, iar utilizarea apei de gură, care conține alcool și alte substanțe, poate genera confuzii.

Pentru șoferi, riscul este considerabil. Odată ce un test indică un rezultat pozitiv, acest lucru poate declanșa un dosar penal și suspendarea permisului de conducere. În fața unei asemenea situații, polițiștii recomandă refuzul testării și solicitarea recoltării de probe biologice la spital.

Citește mai multe pe canal33.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
448542067 7833042643424770 2443193394384490631 n jpg
image
image
image
image
image
image
o euro png
image png
canal subteran jpg
solstitiul de vara ce inseamna solstitiu jpeg
cuplu din Sri Lanka png
vise jpg
1 conjunctivita jpg jpeg
Pocahontas şi John Rolfe, căsătoria care a oprit războiul cu indienii jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net