Aruncă lucrurile care îţi aglomerează casa!

Ultima actualizare:

    Mai bine de jumătate dintre bucureşteni recunosc că  păstrează prea multe obiecte care dau senzaţia de dezordine
Mai bine de jumătate dintre bucureşteni recunosc că păstrează prea multe obiecte care dau senzaţia de dezordine

Te-ai întrebat vreodată ce face o casă să fie „acasă”? Este acel loc cu miros unic la care ne întoarcem cu drag după o zi de muncă, în care ne relaxăm şi ne simţim în siguranţă. Dar, pentru a fi cât mai confortabilă, pentru a ne încărca bateriile, în loc să ne obosească şi mai tare, trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

Potrivit unui studiu realizat de IKEA pe un eşantion de peste 1.000 de bucureşteni cu vârste cuprinse între 18 şi 80 de ani, „acasă nu înseamnă doar un spaţiu fizic, ci este un loc de care suntem ataşaţi, în care ne simţim în siguranţă şi în care interacţionăm cu cei dragi”. 1 din 2 bucureşteni asociază casa cu un miros specific, iar în ceea ce priveşte idealul de locuinţă, 47% îşi doresc să fie spaţioasă şi 37% o vor ordonată. Nu toţi sunt însă mulţumiţi de cum arată casa lor. 62% declară că au prea multe lucuri pentru a le putea organiza şi 55% consideră că o casă frumoasă înseamnă să fie mai aerisită. 3 din 10 bucureşteni şi-ar dori mai puţine lucruri în casa lor şi 36% se simt iritaţi de dezordine cel puţin o dată pe săptămână. Asta în condiţiile în care peste jumătate dintre respondenţi păstrează lucruri care le amintesc de ceva important şi drag din viaţa lor.

Aşa se întâmplă de obicei. Adunăm lucruri care ni se par importante, ne obişnuim cu ele în jurul nostru şi nu ne dăm seama când se strâng prea multe. Casa pare aglomerată, dezordonată, obositoare. Ce-i de făcut? În primul rând trebuie să conştientizezi problema. Apoi, să te apuci de ordine, sortat, aruncat.

  • În dorinţa ta de a-ţi decora casa cât mai frumos, poţi cădea în extrema cealaltă, de a aduna prea multe obiecte decorative – rame foto, boluri cu pietricele şi scoici adunate din vacanţă, bibelouri, pernuţe etc. Oricât de drăguţe ar fi, ele aglomerează spaţiul. Îndură-te şi aruncă din ele sau pune-le în locuri mai ferite privirii.
  • Şi un şifonier arhi-plin îţi îngreunează viaţa dimineaţa, când te grăbeşti să te îmbraci şi să ieşi din casă. Trebuie să mai şi arunci din lucruri, nu doar să cumperi altele şi altele.  Renunţă la hainele care nu-ţi mai vin sau pe care nu le-ai mai purtat de două sezoane. Poţi păstra, într-un sertar special, piesele bune, de firmă, care crezi că-ţi vor plăcea mai târziu.
  • Animăluţele din pluş pe care le-ai primit sau le-ai cumpărat de-a lungul timpului au povestea lor şi vrei să le ţii la vedere. Însă nu împrăştiate prin toată casa. De ce nu le construieşti o cutie din lemn, cu gratii, astfel încât să se poată vedea în toată splendoarea lor şi, în acelaşi timp, să fie toate la un loc?!
  • Cablurile de la televizor, calculator, internet, boxe nu trebuie sub nici o formă lăsate la vedere. Ele dau cea mai puternică senzaţie de aglomeraţie şi dezordine.
  • Eşti adeptul mobilierului minimalist, modern, multifuncţional, pe care îl poţi aşeza oriunde în cameră. E bine, atât timp cât nu exagerezi. Marea parte a mobilierului e bine să stea lipită de perete, într-o oarecare ordine.
  • Apelează la cutii transparente sau etichetate în care să pui lucrurile pe care nu te înduri să le arunci, de care nu ai nevoie imediat.
  • În ceea ce priveşte jucăriile copiilor, pune-le în coşuri, săculeţi şi cutii decorative. Fiecare jucărie trebuie să aibă locul ei, cunoscut de copil. Împreună, puteţi alege, spre exemplu, cutia portocalie pentru jocuri de strategie, săculeţul albastru pentru mingi, buzunarele unei etajere agăţătoare pentru maşinuţe etc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
panouri solare risc hackeri jpg
ceai freepik jpg
tarani romani cuptor jpg
Ploaie Autostrada jpg
ochi albastri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net