Aşa arată somnul perfect

Ultima actualizare:

    Patul care te întoarce la 360 de  grade este un magician care te  ajută să dormi 8 ore pe noapte
Patul care te întoarce la 360 de grade este un magician care te ajută să dormi 8 ore pe noapte

86% din populaţia planetei suferă de probleme majore de odihnă. Stresul, agitaţia, lumina artificială, ritmul de viaţă, telefonul mobil şi tableta sunt principalii inamici ai somnului nocturn. Şi pentru că insomniacii riscă să facă diabet de tip 2, să sufere de afecţiuni cardiace sau să se expună la atacuri cerebrale, cercetătorii americani şi canadieni au creat condiţiile ideale pentru un somn perfect.

Recordul mondial de nesomn este de 18 zile, 21 de ore şi 40 de minute, iar deţinătorul a suferit de halucinaţii, paranoia, vorbire îngreunată şi deficienţe de memorare timp de doi ani după ce a intrat în Guinness Book. Cu aceste probleme se confruntă şi părinţii în primul an de viaţă al bebeluşului lor, când pierd între 400-750 de ore de somn. Şi pentru că insomnia a devenit cea mai periculoasă boală a secolului (n.r. 28% din accidentele rutiere mortale din Canada din 2015-2016 au fost cauzate de oboseala cronică la volan), oamenii de ştiinţă au creat un set de dispozitive care să le asigure un somn de 8 ore tuturor celor care abia apucă să doarmă 5 ore pe noapte.


    Toate dispozitivele care  te ajută să te odihneşti noaptea  pot fi controlate direct  de pe telefonul mobilFoto: rexfeatures
Toate dispozitivele care te ajută să te odihneşti noaptea pot fi controlate direct de pe telefonul mobilFoto: rexfeatures

Patul care te întoarce

Patul “Sleep Number 360” este un magician în materie de relaxare. Preţul în varianta sa de pat matrimonial de 210 cm X 210 cm porneşte de la 4.000 de dolari şi vine la pachet cu o aplicaţie personalizată pentru telefonul inteligent, care se numeşte Sleep IQ. Patul vă întoarce de pe o parte pe alta dacă sforăiţi, reglează aerul condiţionat din cameră, vă înclină în poziţia ideală, înmoaie sau întăreşte salteaua în funcţie de calitatea somnului şi vă roteşte în cameră pentru a vă feri de lumina nedorită. Patul vă evaluează calitatea somnului şi trimite rapoarte zilnice, săptămânale şi lunare direct pe telefon.


    Perna inteligentă îţi  “luminează” somnul pentru  o relaxare profundăFoto: Hepta
Perna inteligentă îţi “luminează” somnul pentru o relaxare profundăFoto: Hepta

Perna inteligentă

Compania din Los Angeles Mode Modern a creat perna inteligentă Sunrise LED, ideală pentru cei care au un somn agitat şi plin de întreruperi. Produsul costă 299 de dolari, se conectează de asemenea la telefonul mobil prin intermediul unei aplicaţii care funcţionează atât pentru Android cât şi pentri iOS. Perna luminează când vă puneţi capul pe ea într-o nuanţă portocalie, ca soarele la asfinţit şi devine strălucitoare la răsărit. Pe durata nopţii luminează albastru şi conţine senzori de mişcare pentru a masa capul cu vibraţii uşoare atunci când somnul e agitat. Dacă vă trezeşte un zgomot ciudat noaptea, perna îl reproduce atunci când vă treziţi.


    Plapuma “somn uşor” nu te lasă  dezvelit de partener în  timpul nopţii încălzindu-te  atât cât trebuieFoto: rexfeatures
Plapuma “somn uşor” nu te lasă dezvelit de partener în timpul nopţii încălzindu-te atât cât trebuieFoto: rexfeatures

Plapuma «somn uşor»

Compania canadiană Smartduvet a lansat anul trecut plapuma care se încălzeşte diferit în funcţie de “căldurile” celor doi parteneri care dorm în acelaşi pat. Plapuma ultra-uşoară care încălzeşte folosind o pompă cu aer cald, montată sub pat, costă 199 de dolari şi poate fi controlată cu ajutorul unei aplicaţii de pe telefonul mobil. “De ce să dormiţi în paturi separate dacă unul are călduri noaptea şi se dezveleşte, iar celălalt e friguros? Smartduvet Breeze vă încălzeşte şi răcoreşte în funcţie de dorinţă”, a declarat Tina Cayouette, 38 de ani, directoarea companiei. 

Plapuma e ideală în nopţile toride din timpul verii pentru că vă scapă de caniculă, iar iarna are grijă ca nici unul dintre parteneri să nu îl dezvelească pe celălalt.

Ce trebuie să ştii despre somn

  • Lipsa somnului îngraşă, provoacă dureri de cap, creşte tensiunea, predispune la diabet, slăbeşte sistemul imunitar, produce depresii şi afectează memoria.
  • Majoritatea adulţilor dorm 5 ore pe noapte în loc de 7-8 ore, cât este normal.
  • 24 de ore de nesomn sunt echivalente unei alcoolemii de 0,1 g/l.
  • Printre principalele cauze ale insomniei tinerilor cu vârste între 18 şi 24 de ani o constituie dependenţa de Internet
  • În urmă cu două secole, înaintea iluminării electrice, omul obişnuia să doarmă 10 ore noaptea. În prezent, media e de 5 ore.
Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alimente care devin toxice la frigider  Sursa foto shutterstock 1976067755 jpg
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
image
actualitate.net
image
actualitate.net