Beneficiile unui preparat delicios despre care toată viața ai știut că doar îngrașă

Ultima actualizare:

Este unul dintre cele mai comandate preparate la restaurantele din întreaga lume. Este alegerea preferată de milioane de oameni în pauza de masă de la serviciu sau când vrei să vezi un film acasă dai doar un telefon ca să îți sosească la ușă. Pizza, căci despre ea este vorba, a fost privită întotdeauna ca pe o încântare pentru papilele gustative, pentru o stare de spirit bună, dar nu și pentru trup. Un studiu recent realizat de cercetători, evident, italieni arată că pizza are beneficii nebănuite pentru sănătate. Există însă o singură condiție.

curs de bucatar jpeg

Pizza ameliorează simptomele artritei

Concret, oamenii de știință italieni au demonstrat că, atunci când vine vorba despre artrită reumatoidă, pizza poate fi de ajutor, ameliorând simptomele, potrivit Futurism.

Cât despre doza ideală, oamenii de știință au calculat că aceasta ar fi jumătate de pizza pe săptămână. Cei care consumă jumătate de pizza la 7 zile au parte de o ameliorare a simptomelor comparativ cu cei care gustă așa ceva mai rar, au conchis autorii studiului.

Artrita reumatoidă este o boală autoimună care apare atunci când sistemul imunitar atacă celulele sănătoase, producând inflamații și umflături. Este o afecțiune pe termen lung, care produce dureri artriculare, iar în prezent nu poate fi tratată.

O singură condiție: ingrediente proaspete

Cercetarea, realizată în Italia, dar și în Providence, Rhode Island, SUA, unde trăiește o mare comunitate de italieni, a arătat că dacă este gătită din ingrediente proaspete, pizza are efecte antiinflamatorii, scrie Futurism, care citează un raport publicat de jurnalul Nutrients.

În SUA, pizza este într-adevăr considerată junk food, dar în Italia aceasta conține mozzarella proaspătă, busuioc, suc de roșii, ulei de măsline și alte ingredinte sănătoase. Și tocmai aceste ingrediente sunt de mare ajutor în cazul suferinzilor de artrită reumatoidă, după cum a arătat studiul realizat pe 365 de italieni cu vârste cuprinse între 18 – 65 de ani, diagnosticați cu această boală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
beach 6292382 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net