Berea, ajutor de nădejde în gospodărie

Ultima actualizare:

Dai o grămadă de bani pe tot felul de soluţii de curăţare pentru casă? Nu ar fi nevoie, susţin experţii citaţi de Daily Mail. Poţi rezolva totul cu o singură cutie de bere. Acest tip de alcool poate scoate petele din ţesături, dă strălucire mobilei, veselei, ba chiar revigorează gazonul.

La curăţenia în casă. Ai vărsat cafea pe covor sau pe canapeaua albă? Toarnă puţină bere direct pe pată, apoi şterge cu o lavetă curată. Bulele din bere ajută la ridicarea murdăriei din interiorul ţesăturii spre suprafaţă. Repetă procedura până când pata dispare.  Petele de pe mobila de lemn pot fi şi ele şterse cu o cârpă înmuiată în bere. Lichidul dă chiar un luciu aparte mobilei, fiind recomandat în special pentru lemnul vechi. Berea poate fi utilizată ca produs de curăţare pe obiecte de cupru, restabilind strălucirea fără a provoca daune. Îndepărtează şi rugina de pe obiectele de metal, spre exemplu de pe şuruburile înţepenite. Asta datorită acidităţii sale. Toarnă puţină bere peste şurubul buclucaş, aşteaptă o jumătate de oră, apoi ar trebui să-l poţi deşuruba fără probleme.

În bucătărie. Berea este bună şi la curăţarea cuptorului şi a grătarului, fiind o alternativă excelentă la produsele chimice de curăţare. Mai mult decât atât, berea poate fi folosită la marinarea fripturilor şi kebaburilor care vor deveni mai aromate şi mai sănătoase. Se poate folosi în loc de vin şi la friptură, potrivindu-se perfect peste carnea de porc şi de vită, dar şi peste fructele de mare. De asemenea, dacă adaugi puţină bere în amestecul de făină şi ou folosit la preparate pane, acestea vor ieşi mai crocante şi mai gustoase. Şi clătitele vor ieşi mai pufoase dacă adaugi puţină bere în compoziţia lor, în loc de lapte.

În cosmetică. Tratamentele cu bere devin tot mai apreciate, datorită capacităţii drojdiei de a înmuia şi catifela pielea. Spre exemplu, poţi adăuga bere în apa din cadă sau poţi să stai cu picioarele într-un vas cu apă şi bere, pentru înmuierea călcâielor. Şi părul devine mai mătăsos dacă, după şamponare, îl clăteşti cu o cană de bere, laşi să acţioneze câteva minute, apoi clăteşti. Ca să elimini mirosul de alcool, aplică apoi balsamul de păr şi clăteşte din nou.

În grădină. Un specialist în gradinărit recomandă folosirea berii la revigorarea petelor arse de gazon. Zaharurile fermentate din bere stimulează creşterea plantei şi distrug dăunătorii. Berea poate fi folosită ca îngrăşământ şi pentru alte plante, substanţele nutritive din drojdia de bere accelerând dezvoltarea lor. Astfel, dacă ţi-a rămas puţină bere după o petrecere, stropeşte plantele cu ea. Îţi vor mulţumi pentru “trataţie”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image png
yubari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net