Bicarbonat de sodiu în fasole? Descoperă trucul minune al gospodinelor pricepute

Ultima actualizare:

Gospodinele adevărate au fost întotdeauna la curent cu trucurile care le fac munca în bucătărie mai ușoară și mai eficientă. Unul dintre aceste șiretlicuri binecunoscute este să adaugi bicarbonat de sodiu atunci când fierbi fasolea. Descoperă de ce această metodă este considerată un truc minune și cum poate face magie în bucătărie.

Bicarbonat de sodiu. Foto: arhiva.
Bicarbonat de sodiu. Foto: arhiva.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în fasole?

Gospodinele pricepute ne învață că fierberea boabelor de fasole în apă cu bicarbonat de sodiu aduce multiple beneficii. Iată cum se realizează acest truc minune:

Primul pas: Boabele de fasole se pun la fiert în apă clocotită. Această primă apă ajută la eliminarea substanțelor nedorite și a impurităților din fasole.

Al doilea pas: Se aruncă prima apă, iar boabele de fasole se spală în apă curată. Aici intervine trucul minune: în a doua apă în care se fierb boabele de fasole, se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu. Aceasta se lasă să clocotească de câteva ori.

Finalizarea: Apa cu bicarbonat de sodiu se aruncă, iar boabele de fasole se clătesc cu apă caldă. După această procedură, fasolea este pregătită să fie gătită în funcție de preferințele tale.

Chiar funcționează?

Bicarbonatul de sodiu ajută la descompunerea substanțelor care pot cauza disconfort gastric și flatulență în fasole. Prin această metodă, se reduce în mod semnificativ aceste inconveniente și se obține o fasole mai ușor digerabilă și mai prietenoasă cu sistemul digestiv.

Alte Intrebuințări ale bicarbonatului

Te scapă de mirosul urât de gunoi: Presară bicarbonat de sodiu pe fundul găleții de gunoi înainte de a pune un nou sac. Acest truc simplu va ajuta la absorbția mirosurilor neplăcute.

Redă albul perfect la haine: Adaugă bicarbonat de sodiu în mașina de spălat pentru a reda albul rufelor tale. Fiind o substanță alcalină, bicarbonatul poate îndepărta petele acide și menține prospețimea hainelor.

Elimină mirosul de naftalină: Adaugă o lingură mare de bicarbonat în ciclul de clătire al mașinii de spălat pentru a elimina mirosul de naftalină din haine.

Curăță urmele lăsate de creioanele cerate: Presară bicarbonat de sodiu pe o cârpă udă și freacă urmele de creioane cerate de pe pereți sau mobilă. Apoi, șterge cu o cârpă curată pentru a obține suprafețe curate și fără pete.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net