Biserica din România construită la 240 de metri sub pământ. E unică în Europa

România este tărâmul celor mai fascinante locuri de pe Pământ, căci la această concluzie ajungem după ce descoperim, pe rând, frumusețile care dăinuiesc aici. Țara noastră deține o biserică unică în Europa: Biserica de Sare, aflată în Salina Târgu Ocna. 

Biserica de Sare / foto: Basilica
Biserica de Sare / foto: Basilica

Locașul sfânt a fost construit la o adâncime de 240 de metri, într-o mină de sare, acum 25 de ani, și poartă hramul Sfintei Varvara. 

Biserica unică din Europa se află în Târgu Ocna

Salina Târgu Ocna deține o biserică unică pe continent. Biserica de Sare poartă această denumire grație faptului că se află construită într-o mină de sare (mina „Trotuș), la o adâncime de 240 metri sub pământ. 

Poartă hramul Sfintei Varvara, cea considerată ocrotitoarea persoanelor care lucrează în subteran. Unicitatea îi este conferită de faptul că, pe lângă adâncimea la care este construită, este formată aproape în totalitate din sare. 

Foarte mulți români vizitează salina aflată în apropierea Târgului Ocna, în special cei care se confruntă cu probleme respiratorii. O remarcă interesantă pe care au făcut-o medicii a fost aceea că mulți lucrători din subteran care sufereau de bronșită cronică sau astm, s-au vindecat după ce au început să muncească în salină. 

Cum a luat naștere biserica ortodoxă construită din sare 

Biserica de Sare nu este unica biserică ortodoxă care are iconostasele, stranele și masa altarului alcătuite din sare. 

Minerii au fost cei care au inițiat construirea bisericii din Salina Târgu Ocna, în timp ce specialiștii s-au ocupat de proiectare. 

Sfânta Varvara este considerată de către toți muncitorii din subteran ocrotitoarea lor. O prăznuiesc an de an și se roagă ca fiecare lucrător să fie ferit de primejdie și alte nenorocirii care sunt posibile să se întâmple. 

Aceasta s-a născut în perioada împăratului roman Maximian. Viața ei nu a fost deloc una ușoară, fiind deseori supusă persecuțiilor din partea tatălui ei. O bună perioadă a găsit refugiu și ocrotire din partea muncitorilor unei minei din care era extras argintul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net