Meserie urmărită de tragedii! Înainte de moartea lui Bogdan Socol, alți 4 comentatori cunoscuți au decedat

Ultima actualizare:

Bogdan Socol este al cincilea comentator sportiv care moare în ultimii cinci ani. Câteva voci cunoscute s-au stins din viață la vârste fragede, lasând un gol uriaș în sufletele celor apropiați. Cu doar câteva luni înainte de startul acestui șir de tragedii, țara noastră pierdea cel mai cunoscut comentator pe care l-a avut vreodată.

Blestemul comentatorilor sportivi din România
Blestemul comentatorilor sportivi din România

Fostul comentator de la Digi Sport, Bogdan Socol, s-a stins din viață, vineri, 10 februarie, din cauza unui șoc hipotermic. Decesul jurnalistului reaprinde șirul de tragedii petrecute în ultimii ani în rândul comentatorilor sportivi.

5 comentatori sportivi au murit în ultimii 5 ani

În 2018, Mugur Corpaci, vocea inconfundabilă a Departamentului de Sport de la Radio România Actualităţi, a murit la vârsta de numai 51 de ani. Pentru o lungă perioadă de timp, acesta a comentat competiții importante de tenis și handbal. 

„Fiecare moment al unei competiţii sportive era transmis cu intensitatea pasiunii pe care o avea pentru sport. A fost, fără îndoială, unul dintre cei mai valoroşi comentatori sportivi de radio din România. El însuşi a făcut sport toată viaţa, marea pasiune fiind tenisul”, au scris atunci jurnaliștii de la Radio România Actualități.

Cu o lună şi jumătate înainte de deces, Mugur Corpaci suferise un accident vascular cerebral, în urma căruia a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Tragedie în timpul pandemiei

Comentatorul Răzvan Tomescu s-a stins din viață în timpul pandemiei. Vestea tragică i-a dărâmat pe toți cei care l-au cunoscut. „Tom”, așa cum era poreclit, a decedat în noaptea de 4 decembrie 2020, după ce s-ar fi infectat cu Covid. Acesta a stat internat timp de o săptămână la Spitalul Municipal din București. 

Era una dintre vocile cunoscute de la Radio România Actualități, iar de-a lungul timpului comentase diverse sporturi la televiziunile Sport 1 și Telekom Sport.

În 2021, un alt comentator de la Telekom Sport s-a stins din viață. În vârstă de doar 29 de ani, Mihai Dolinschi a fost găsit fără suflare în casa sa din București, de către câțiva apropiați.

Decedat în condiții considerate suspecte la acea vreme, tânărul Mihai Dolinschi era pasionat de fotbal, dar și de baschet, mai ales că era nepotul Monicăi Dolinschi, fost căpitan al echipei de baschet feminin Rapid București. 

Un alt comentator sportiv a murit anul trecut

În toamna lui 2022, comentatorul sportiv și fostul pilot de raliu, Alexandru Tămășescu, a murit subit, la numai 46 de ani! Jurnalistul a fost găsit fără suflare în propria locuință de către un apropiat care pătrunsese în casa sa, îngrijorat de faptul că Alex nu răspundea la telefon.

Vestea a surprins pe toată lumea, din moment ce Tămășescu nu ar fi avut nicio problemă de sănătate. Jurnalistul sportiv avea o fiică, dar era divorţat.

A decedat comentatorul care a inventat „Fotbal minut cu minut" 

Pe lângă cei cinci comentatori aflați în mijlocul carierei, ultimii ani au adus două decese ale unor voci inconfundabile. În 2021 a murit Ion Ghițulescu, comentatorul radio care a inventat celebra emisiune „Fotbal minut cu minut". Acesta s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani.

„A fost și rămâne cel mai mare comentator și realizator radio, cu o voce care rămâne în inima turturor. Este un monstru sacru al presei și al radioului public. Acum, când aripa morții l-a săgetat la 91 de ani, eu pot doar să afirm că am debutat cu dânsul, a fost un maestru pe care l-am respectat și fără pic de inividie i-am recunoscut meritele. Un monstru sacru al presei”, a precizat Ilie Dobre, după moartea lui Ion Ghițulescu.

Cel mai cunoscut comentator a murit pe 15 mai 2018

În 2018, legendarul Cristian Ţopescu a murit la vârsta de 81 de ani. Fostul mare comentator sportiv fusese dus de urgenţă la Spitalul Elias, în urma unor complicaţii cauzate de diabet. După o săptămână în care a stat în spital, starea lui s-a înrăutățit, iar medicii n-au mai putut face nimic.

„Îmi pare rău, cred că este un moment în care fiecare dintre noi va trebui să ne oprim un minut din ceea ce facem şi să ne gândim la ce a făcut acest om pentru sportul din România şi pentru toată lumea care a fost alături de el. Mă consideram ca şi copilaşul lui. Montrealul s-a scris împreună", a spus Nadia Comăneci, într-un interviu pentru rtv, după decesul lui Cristian Țopescu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net