Fiul cel mic al lui Cristian Ţopescu a debutat la TV. „Așa mă exprim eu. Din copilărie am fost așa”

Ultima actualizare:

Numele Ţopescu merge mai departe şi este din nou prezent pe micile ecrane. De data aceasta însă este vorba despre Sebastian, fiul cel mic al regretatului comentator sportiv Cristian Ţopescu. Tânărul a debutat la Antena 1, dar nu urmând cariera jurnalistică pe care a moştenit-o sora sa mai mare, Cristina, şi ea plecată din această lume, ci pe post de bucătar. A participat în show-ul culinar „Chefi la cuţite” şi a declarat că nu a dorit niciodată să devină cunoscut doar datorită numelui pe care-l poartă.

Sebastian a apărut în fața chefilor cu corset și perle
Sebastian a apărut în fața chefilor cu corset și perle

După ce ne-am despărţit de Cristian Ţopescu în 2018 la vârsta de 81 de ani, apoi de Cristina Ţopescu în 2019, la vârsta de 59 de ani, doi dintre cei mai îndrăgiţi jurnalişti tv ai României, nu s-au mai aflat veşti despre familia acestora. Iată că fiul cel mic al regretatului comentator sportiv, care se numeşte Sebastian, demonstrează că se va mai auzi de Ţopescu, şi tot la televizor.

Vezi și: Din culisele presei comuniste. De ce Cristian Ţopescu a fost dat afară din TVR

Tânărul, în vârstă de 23 de ani, a participat la preselecţia show-ului culinar de la Antena 1, „Chefi la cuţite”, şi a uimit audienţa: are o personalitate puternică, e foarte creativ şi sigur pe el.

Îndrăgeşte lumea modei, în care şi activează deja de câţiva ani, şi lucrează ca fashion editor pentru câteva reviste internaţionale, dar şi ca regizor.

Tânărul a venit la emisiune însoțit de prietena lui
Tânărul a venit la emisiune însoțit de prietena lui

„Am 23 de ani şi lucrez ca fashion editor şi stilist. Lucrez la două reviste internaţionale. Regizez şi filme şi scurtmetraje de fashion cu care am câştigat şi premii. Am primit un premiu şi la Istanbul Fashion Film Festival.

Îmi place să călătoresc peste tot, ajung în majoritatea oraşelor unde există evenimente de gen fashion week. Tatăl meu este Cristian Ţopescu, iar eu sunt prâslea familiei. Am vrut ­să-mi creez o carieră complet pe meritul meu. Am lucrat şi în străinătate, ca să nu existe nici un mod în care eu să fiu ajutat pentru simplul fapt că m-am născut cu un nume.

M-am născut într-o familie publică. Pentru că numele meu nu este meritul meu. Niciodată în familia mea nu s-a crescut pe scandal. Tot timpul a fost un respect, un calm. Şi am vrut să onorez şi eu chestia asta, să fac la fel.

Dar am vrut să-mi creez propriul drum, propria carieră. Am stat la Viena, la Milano şi în Germania şi am ajuns să lucrez ca fashion editor. Un fel de jurnalist, doar că mă ocup şi de partea vizuală”, a declarat el, la Antena 1.

Basti a făcut un „Carpaccio de ananas cu brânză de capră”
Basti a făcut un „Carpaccio de ananas cu brânză de capră”

Sebastian s-a prezentat într-un mod inedit, din toate punctele de vedere. A purtat un cercel, un colier din perle şi un corset peste şorţul de bucătar.

„Tot timpul am fost pasionat de conceptul de corset. Tot timpul am avut stilul acesta şi nu ca să ies în evidenţă, ci pentru că aşa mă exprim eu. Din copilărie am fost aşa.

Nu e ceva ce a început din pasiunea mea pentru modă. Am venit să depăşesc această frică a penibilului, această reticenţă faţă de ochiul public din România, de care m-am ferit toată viaţa mea”, a explicat el.

Sebi este fiul lui Cristian Țopescu și al lui Christel Ungar
Sebi este fiul lui Cristian Țopescu și al lui Christel Ungar

Iar preparatul pregătit a fost şi el unul cu totul deosebit. Pentru preselecţia în competiţie, Basti a făcut un „Carpaccio de ananas cu brânză de capră” (un aperitiv specific italian format, de obicei, din carne de vită crudă, tăiată foarte subţire, n.r.).

„Gusturile de ananas şi brânza de capră mi se pare că se potrivesc foarte bine”, este de părere el.

Nu a trecut mai departe, căci chefii Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu i-au spus că mai are de lucrat la gust, însă a fost foarte apreciat pentru simţul estetic şi a primit, din partea lui Chef Florin Dumitrescu, „Cuţitul de aur”, din prietenie.

Basti a spus şi de ce şi-a dorit să participe la acest show, cu toate că nu este foarte talentat în bucătărie.

„Acesta este un exerciţiu foarte bun pentru mine, să scap de frica asta a penibilului. Orice lucru care necesită un imput personal trebuie considerat o artă. Mie gătitul mi se pare o artă. Partea frumoasă la gătit este că este o artă pe care o poate înţelege toată lumea. Prin mâncare e cel mai uşor mod, ca şi prin haine, să-ţi exprimi personalitatea.

Aşa a şi început şi această altă pasiune a mea: gătitul. Mie îmi place să mănânc, ştiu că nu se vede pe mine, dar călătorind foarte mult îmi place să descopăr culturile prin mâncare.

Mâncarea a fost pentru mine şi un factor principal ca să mă întorc într-o ţară. În Coreea, ţara mea preferată de până acum, m-aş întoarce foarte des, pentru că îmi place foarte mult mâncarea lor”, a declarat tânărul.

Sebi este fiul lui Cristian Țopescu și al lui Christel Ungar
Sebi este fiul lui Cristian Țopescu și al lui Christel Ungar

Apoi s-a adresat juraţilor: „Vă rog să judecaţi cu ochii, vizual, nu cu gura. Eu sunt bucătar de nevoie. Dacă este nevoie gătesc. De obicei nu este nevoie, pentru că îmi comand. Dar sunt şi momente în care îmi place să gătesc”.

Trei ani de la moartea Cristinei Ţopescu

În decembrie se împlinesc trei ani de la moartea tragică a Cristinei Ţopescu (59 de ani). Dispariţia neașteptată a jurnalistei a îndurerat întreaga ţară.

Cristina Ţopescu a murit singură în apartamentul ei chiar înainte de Revelionul 2019- 2020, dar a fost găsită abia pe 12 ianuarie.

Prietenii jurnalistei s-au îngrijorat că nu răspundea la telefon și astfel a fost descoperită tragedia.

image

Medicii legiști au stabilit după un an cauza morţii. Cristina Ţopescu a murit în somn în urma unui infarct miocardic acut. Cu puţin timp înainte ea fusese numită consilier al ministrului Sănătăţii.

Cristian Ţopescu, tatăl jurnalistei și cunoscutul comentator sportiv a încetat din viaţă în 2018, la vârsta de 81 de ani. Celebrul om de televiziune a avut trei copii din 3 căsnicii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
netflix pixabay png
image
actualitate.net
image
actualitate.net