București, în topul celor mai ieftine oraşe din Europa. Ce capitală e pe primul loc

Ultima actualizare:

Bucureștiul este o capitală europeană ieftină. Pentru turiștii străini, mai ales, întrucât valul recent de scumpiri a transformat Capitala într-un oraș și mai scump pentru românii de rând.

Centrul Vechi, atracția favorită a turiștilor străini veniți în București
Centrul Vechi, atracția favorită a turiștilor străini veniți în București

Scumpirile se resimt pe întreg continentul european, așa că, fiind la începutul sezonului vacanțelor de vară, publicația britanică Time Out a întocmit un clasament al celor mai accesibile orașe din Europa.

Preț mediu al cazării, 59 de dolari

Autoarea, jurnalista Sophie Dickinson, specializată pe teme turistice, a plasat București pe locul al patrulea al top-ului, scrie adevarul.ro În Capitală, conform Time Out, preţul mediu al unei cazări este de 59 de dolari, iar cel al unei halbe de bere este de 1,94 dolari.

Citește și: Cum comentează ministrul Turismului prețurile de pe litoralul românesc

Bucureşti este minunat dacă vrei să te simţi bine. În ceea ce priveşte viaţa de noapte, evitaţi barurile supraevaluate de lângă centru şi căutaţi în schimb barurile aflate pe acoperişuri. În Bucureşti puteţi încerca mâncare tradiţională şi delicioasă la preţuri extrem de mici. Recomandarea noastră este legendarul local Caru’ cu Bere”, a scris jurnalista britanică.

Prețul unei halbe de bere, reper important al întocmirii clasamentului
Prețul unei halbe de bere, reper important al întocmirii clasamentului

Principalele criterii luate în calcul, în stabilirea clasamentului au fost atmosfera fiecărui oraş, atracţiile turistice, preţul unei nopţi de cazare prin platforma Airbnb şi, evident, preţul unei halbe de bere, o veritabilă referință pentru europeni.

Cracovia pe primul loc

Astfel, primul loc în top este ocupat de Cracovia. Preţul mediu al unei nopţi de cazare prin Airbnb, în capitala Poloniei este de 77 de dolari, iar preţul unei halbe de bere este de aproximativ 2,82 dolari.

Articolul vorbește în termeni laudativi despre varietatea festivalurilor din Cracovia şi despre atracțiile din perioada medievală a oraşului.

Citește și: Câți bani au „spart” românii, în weekendul de 1 Mai

Locul secund al topului celor mai ieftine oraşe din Europa este ocupat de Riga (Letonia), pe locul al treilea fiind Český Krumlov (Cehia). După București sunt clasate Belgrad (Serbia), Kaunas (Lituania), Zagreb (Croaţia), Argos (Grecia), Marsalforn (Malta), Sofia (Bulgaria) şi Graz (Austria).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net