„Calamarul colosal”, observat recent de oamenii de știință. Cum arată cel mai mare nevertebrat din lume: „Este emoționant să vedem prima filmare în mediul său”
După aproape un secol de la prima sa descoperire, cercetătorii au descoperit recent noi imagini cu „calamarul colosal”, în timp ce înota în mediul său natural din adâncuri. Creatura gigantică a stârnit mari interese pentru oamenii de știință.

Oamenii de știință au descoperit „calamarul colosal”
Calamarul colosal este cel mai mare nevertebrat din lume și crește la o lungime de aproape 10 metri, în timp ce în greutate poate cântări o jumătate de tonă cu aproximație. Acesta are cei mai mari ochi dintre toate creaturile existente și un diametru de circa 30 cm.
Până în prezent, specia uriașă a fost studiată pe baza specimenelor găsite în intestinele balenelor decedate pe țărim și, de asemenea, a exemplarelor rare care au fost colectate de bărcile de pescuit în mod accidental.
Cercetătorii de pe nava de cercetare Falkor a Institutului Schmidt Ocean au surprins recent, un pui de calamar în apropierea insulelor Sandwich de Sud din Oceanul Atlantic de Sud, potrivit The Independent.
Pe data de 9 martie, imaginile au fost capturate cu ajutorul unui vehicul submersibil SuBastian al Institutului.
"Este emoționant să vedem prima filmare în mediul său a unui colosal juvenil și este umilitor să ne gândim că acesta habar nu are că există oameni. Timp de 100 de ani, i-am întâlnit în principal ca rămășițe de pradă în stomacurile balenelor și păsărilor de mare și ca prădători ai peștilor dințișori recoltați", a declarat Kat Bolstad, cercetător principal în domeniul calmarilor și caracatițelor la Universitatea de Tehnologie din Auckland.
Cum arată specia
O caracteristică unică a calamarului colosal este aspectul transparent pe care îl au puii săi, însă odată ce cresc, acesta dispare. De asemenea, cârligele pe care le au pe mijlocul celor 8 brațe îi diferențiază de cea mai apropiată rudă a lor, G. glacialis.
"Prima observare a doi calmari diferiți în expediții consecutive este remarcabilă și arată cât de puțin am văzut din magnificii locuitori ai Oceanului de Sud. Aceste momente de neuitat continuă să ne reamintească faptul că Oceanul este plin de mistere care încă nu au fost rezolvate", a declarat Dr. Virmani”, a declarat Jyotika Virmani, director executiv al Schmidt Ocean Institute.