Calul pitic are o coadă uriașă! Sweetie a intrat în Cartea Recordurilor

Sweetie, o iapă pitică în vârstă de 36 de ani, care locuiește în Carolina de Sud, SUA, are cea mai lungă coadă din rasa ei, măsurând 1,81 m. Sweetie, care aparține Risei Formisano, a intrat oficial în Cartea Recordurilor datorită acestei performanțe. Deși poate fi confundată cu un ponei, Sweetie este de fapt un cal miniatural, între cele două rase fiind o diferență de mărime. 

Sweetie, calul pitic cu cea mai lungă coadă din lume, alături de stăpâna ei, Risa
Sweetie, alături de stăpâna ei, Risa (Foto: Guinness World Records)

Sweetie are o înălțime de 96 cm

Calul are doar 96 cm înălțime, de la copite până la greabăn, dar în pofida staturii minione, Sweetie joacă un rol foarte important, ca un animal de sprijin emoțional pentru alți doi cai. Risa a adoptat-o în 2012 pentru a-i liniști pe Ricki și Oakley după moartea subită a celui mai bun prieten al lor, Stormy. „Dacă ar fi să-l duc pe Oakley undeva, Ricki ar suferi de anxietate severă din cauza separării și ar sta stresat până când Oakley s-ar întoarce. Dar acum o are pe Sweetie care îl ajută mult”, a explicat Risa, pentru Cartea Recordurilor Guinness.

Coada lui Sweetie pare în continuă creștere. Aceasta i-a ajuns la pământ în 2012 și a crescut substanțial de atunci. Caii își folosesc cozile pentru a înlătura muștele și insectele care le-ar putea ciupi și fac parte din coloana lor vertebrală. Risa îi spală coada lui Sweetie de două ori pe an, cu șampon special și balsam, și o pieptănă foarte delicat - folosind gel de descurcarea părului și uleiuri - pentru a reduce riscul de a smulge firele de păr. 

Coada lui Sweetie este împletită zilnic pentru a o proteja. Dezavantajul este că astfel e mai puțin capabilă să îndepărteze acele insecte enervante care ar putea să o ciupească, așa că Risa plănuiește să îi tundă coada în curând. Nu foarte mult, ci cât să nu o mai încurce.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net