Când scăpăm de vremea rece? Directorul ANM a făcut anunțul

Vremea din România se anunță foarte friguroasă în acest weekend. Directorul ANM, Elena Mateescu a venit, însă, și cu vești pozitive. 

Când scăpăm de vremea rece? Directorul ANM a făcut anunțul
Când scăpăm de vremea rece? Directorul ANM a făcut anunțul

De săptămâna viitoare, temperaturile vor fi ușor în creștere, în special în regiunile extracarpatice, acolo unde maximele vor deveni unele pozitive, de la 0 până la 9 grade Celsius, conform ANM.

Spre a doua parte a săptămânii viitoare, în partea de sud-vest-sud a țării, termometrele vor indica valori chiar de 10-11 grade.

Vremea în weekendul 12-13 februarie

„Urmează 2 nopți geroase la noapte și mâine dimineață vorbim de temperaturi care la scara întregii țări se vor situa între -16 până la -5 grade Celsius cu cele mai coborâte valori în continuare în zonele depresionare, până la -25 de grade Celsius.

Cu siguranță și noaptea de duminică spre luni va fi una geroasă, pentru că mai ales în zonele centrale și nordice, valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme geroasă cu minime sub -15 grade Celsius”, a declarat directorul ANM.

Totodată, vor exista intensificări ale vântului, cu precădere în zona montană. Rafalele vor depăși viteze de 60-70 de kilometri pe oră.

„Vor fi perioade cu viscol și transport de zăpadă, pentru că în zona montană consemnăm strat consistent, mai ales în meridionali, strat ce depășește chiar 200 de centimetri și în zonele mai joase de relief, viteze de 40-50 de kilometri pe oră care cu siguranță vor amplifica senzația de rece”, a precizat Elena Mateescu, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Vremea în România. Când se încălzăște?

Veștile bune vin de marți, 14 februarie. Așadar, de Ziua Îndrăgostiților, directorul ANM ne spune că temperaturile încep să crească.

Totodată, Elena Mateescu a transmis că următoare două săptămâni vor fi mai calde decât este normal în această perioadă a anului. 

„De marți încălzirea se va resimți timid la început, așa valori de 0 până la 9 grade pentru ca în a 2-a parte a săptămânii să vorbim într-adevăr, de temperaturi care pot depăși 10-11 grade Celsius.

Actualizarea estimărilor indică o probabilitate foarte ridicată ca în săptămâna 13-20 să înregistrăm în toată țara abateri termice pozitive și cu un deficit, în medie, de precipitații.

Iar acest semnal, pentru valori în medie peste ceea ce ar fi normal, rămâne de interes și pentru următoarea săptămână 20-27 februarie practic, a doua jumătate a ultimei luni din această iarnă este posibil să fie, din punct de vedere termic, una mai caldă decât în mod obișnuit", a spus Elena Mateescu, director ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net