Avertizare ANM! Ger cumplit în România. Sunt vizate 13 județe

Ultima actualizare:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă cod galben de ger. Temperaturile vor scădea la minus 25 de grade Celsius în unele regiuni din țara noastră. Avertizarea ANM cuprinde 13 județe.

Avertizare ANM! Ger cumplit în România. Foto: Inquam Photos
Avertizare ANM! Ger cumplit în România. Foto: Inquam Photos

Vremea în România devine tot mai friguroasă. După ce iarna și-a făcut târziu simțită prezență, lucrurile se anunță tot mai complicate în următoarele zile. Valul de aer polar ajuns deasupra României în această săptămână se va intensifica începând de miercuri, 8 februarie. Meteorologii ANM au emis, în această dimineață, o alertă cod galben de vremea rea. 

Vremea devine foarte rece în România. God galben emis de ANM

Avertizarea făcută de Administrația Națională de Meteorologie cuprinde intervalul 8 – 11 februarie. În mai multe regiuni sunt așteptate temperaturi foarte scăzute.

Cel mai frig va fi în Transilvania, Maramureş şi Moldova.  În aceste zone, mai ales noaptea şi dimineața va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 şi -18 grade Celsius.

În restul țării, nopțile şi diminețile vor fi local geroase şi în restul ţării. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -18 şi -8 grade, anunță experții de la Administrația Națională de Meteorologie.

Cele 13 județe vizate de codul galben emis de ANM sunt: Maramureş, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Sibiu, Botoşani, Iaşi, Bacău şi Vaslui.

Vremea în București. 

Deși nu se află sub alertă cod galben de la ANM, Capitala nu va scapa de ger pe timpul nopții. De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a transmis o prognoză specială pentru municipiul București.

„Vremea va fi rece, geroasă în timpul nopților și dimineților. Vot fi temperaturi maxime de 0…4 grade și minime de -8…-6 grade, mai coborâte în zona periurbană până în jurul valorii de -10 grade.

Cerul va prezenta înnorări pe parcursul zilei de miercuri (08 februarie) când trecător va mai ninge slab, apoi va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice”, informează ANM.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
incendiu nunta irak jpg
grecia romani1 jpg
rosii  jpg
calendar ortodox 2021 27 septembrie sfantul ierarh antim ivireanul png
Plenul reunit al Parlamentului României cu ocazia asumării răspunderii de către guvernul de coaliție PSD - PNL a unui pachet de măsuri fiscale, în București. FOTO Inquam Photos / George Călin
bani jpg
piata victoriei INQUAM Photos Octav Ganea (1) jpg
image
actualitate.net