Vremea face prăpăd în România, în următoarele ore. Care sunt cele mai afectate regiuni

Ultima actualizare:

Vremea face prăpăd în România! Iarna se dezlănțuie în weekendul 4-5 februarie. ANM a emis sâmbătă mai multe avertizări cod galben şi portocaliu de ninsori şi de vânt puternic. Hai să vedem care sunt cele mai afectate zone.

Vremea face prăpăd în România, în următoarele ore
Vremea face prăpăd în România, în următoarele ore

Vremea rea pune stăpânire pe România

O avertizare cod galben de viscol şi ninsori moderate cantitativ la munte a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 04 februarie, ora 1.00 – 05 februarie, ora 20.00.

La munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50-70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăşi 80-90 km/h. Temporar va fi viscol şi vizibilitate redusă. În Carpaţii Meridionali şi Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20-25 cm.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări şi în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie). De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire şi va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice”, anunță ANM.

ANM, cod portocaliu. Cele mai afectate regiuni

Un cod portocaliu de vânt puterni a fost emis pentru Carpaţii Meridionali. Această avertazare este valabilă în intervalul 04 februarie, ora 20.00 – 05 februarie, ora 20.00.

Astfel, la altitudini de peste 1800 m, în Carpaţii Meridionali, vor fi rafale de peste 90-100 km/h şi vizibilitate foarte redusă, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

Cod Galben în Banat, Crișana și Transilvania

Intensificări ale vântului sunt anunţate în Banat, Crişana şi jumătatea de vest a Transilvaniei începând de sâmbătă, ora 11.00. Acest cod galben va ține până duminică dimineață, ora 06.00.

În zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 50-70 km/h, iar în vestul şi sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariţia viscolului.

Temporar va ninge şi vor fi intensificări ale vântului şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse şi la intensitate mai mică”, arată meteorologii.

Moldova nu scapă de vremea rea

Jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea se află sub cod galben, fiind anunţate intensificări ale vântului, perioade cu viscol şi transport de zăpadă, începând de sâmbătă de la ora 20.00 până duminică la aceeaşi oră.

În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50...70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată. Îndeosebi în noaptea de sâmbătă spre duminică (4/5 februarie) va ninge şi  vor fi perioade cu viscol şi vizibilitate redusă”, transmit meteorologii.

Cum va fi vremea pe litoral?

Pe litoral sunt anunţate intensificări susţinute ale vântului şi viscol, în intervalul 05 februarie, ora 02.00 – 05 februarie, ora 20.00, fiind emisă o avertizare cod portocaliu.

Pe litoral, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze de  70-80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă, mai accentuate în zona judeţului Constanţa. Notă: Vântul va continua să prezinte intensificări şi în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie)”, anunţă ANM.

Vremea în București 

Temperaturile vor scădea și în capitală. Conform ANM, temporar cerul va avea înnorări şi vor fi precipitaţii slabe, predominant ploaie pe parcursul zilei de sâmbătă (4 februarie) şi sub formă de ninsoare în ultima zi a săptămânii.

Temperatura maximă va scădea semnificativ până în jurul valorii de 1 grad Celsius, în ziua de duminică. Minima se va încadra între minus 2 și 0 grade.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net