Când trebuie udate plantele în lunie iulie și august. Așa vei evita distrugerea lor și lei vei păstra frumoase până la toamnă

Unul dintre cele mai importante aspecte ale grădinăritului este perioada de vară în care îngrijitul plantelor este extrem de important. Când și cum trebuie udate corect. 

Sistem de irigat / foto: Pixabay
Sistem de irigat / foto: Pixabay

În sezonul cald contează foarte mult ca plantele să fie udate suficient. Este un aspect esențial în îngrijirea și supraviețuirea lor pe o perioadă îndelungată. 

Cum îngrijim corect plantele 

Conform informațiilor puse la dispoziție de experții în plante, fiecare plantă este alcătuită din 80% apă, iar singurul mijloc de absorbție a apei sunt rădăcinile. De aceea, în perioada verii, plantele devin deshidratate și însetate, în funcție de locație, așa că pot necesita să fie udate chiar și de două ori pe zi. 

Un aspect important, pe care nu foarte mulți oameni îl știu, este faptul că tind să le ude în momente nepotrivite ale zilei. 

„Primăvara și toamna, udați dimineața devreme, dar vara este mai bine să așteptați până seara, deoarece udarea în soare poate provoca arsuri plantelor.” - afirmă experții în plante.

De asemenea, un truc eficient îl reprezintă udatul plantelor seara. Acestea pot primi toată cantitatea de apă de care au nevoie, întrucât în acel moment al zilei sunt șanse mici ca apa să se evapore.

Există, însă, o informație conform căreia cel mai bun moment pentru a uda plantele este dimineața devreme, când temperatura de afară este mai rece, între 5am și 9am.

Motivul pentru care nu se recomandă udarea plantelor dimineața devreme este pentru că poate duce la o pierdere mai mică de apă prin evaporare pe măsură ce ziua se încălzește.

Cu toate acestea, este mai bine să le udați bine la fiecare două zile (în special pe vreme caldă) decât să le stropiți rapid în fiecare zi.

Cu toate că nu există încă o informație concretă în acest sens, dacă solul arată frumos și umed și nu se usucă rapid, probabil ați făcut o treabă bună.

Cu toate acestea, aveți grijă să nu udați sau să saturați excesiv solul – nu numai că acest lucru poate afecta plantele, dar va duce și la pierderea apei valoroase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vant puternic Inquam Photos jpg
image
image
image
image
image
image
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
vaza flori jpg
angajati corporatisti tineri  Foto Accenture 01 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net