Cele 3 plante care te scapă de țânțari și alte insecte. De ce trebuie să le ai în grădina și în casa ta, mai ales vara

A venit deja vara, iar invazia țânțarilor devine o problemă serioasă. Lucrurile se înrăutățesc și mai mult pentru persoanele care locuiesc la curte și petrec timpul în grădină, dar din fericire există câteva plante „miraculoase” care țin țânțarii și alte insecte la distanță.

Țânțar / foto: Pixabay
Țânțar / foto: Pixabay

Nu mai este nevoie de diverse spray-uri pline de chimicale pentru a ne proteja de țânțari și a ține la distanță insectele și dăunătorii din grădină. Iată trei plante care te scapă de această problemă. 

Busuiocul alungă muștele și țânțarii 

Această plantă este arhisuficientă pentru a alunga muștele și țânțarii. Busuiocul poate fi pus în ghivece pe care le poți amplasa în casă sau în grădină. De asemenea, există și un spray anti-insecte făcut în casă: toarnă 4 măsuri de apă clocotită peste o legătură de busuioc proaspăt şi spălat în prealabil, lăsat apoi câteva ore la macerat; îndepărtează frunzele după ce le-ai stors bine de apă, iar în lichidul rămas adăugă 4 măsuri de alcool de 30-40 grade. Pune amestecul rezultat într-un pulverizator şi aplica-l când ieşi din casă în aer liber. 

Lavanda este urâtă de cât mai multe insecte 

Această plantă îndepărtează rapid și eficient moliile, puricii, muștele sau țânțarii. Plantată în curte sau buchețele de lavandă amplasate în mai multe colțuri din casă sunt mai mult decât suficiente. De asemenea, pentru a fi ferit de înțepăturile insectelor, poți aplica înainte de a ieși din casă ulei de lavandă pe piele și astfel te poți bucura de o plimbare plăcută, liniștită în aer liber. 

Menta ține țânțarii la distanță

Această plantă aromată nu este deloc plăcută țânțarilor. Pielea poate fi protejată cu ușurință de înțepăturile țânțarilor atâta vreme cât este cultivată în ghivece pe care le poți așeza strategic în grădina ta. În acest fel reușești să ții la distanță țânțarii și să te bucuri de o după-amiază plăcută în confortul casei tale. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sala de judecata jpg
image
image
image
image
image
image
6 front Dacia 1 jpg
mangalia criminala jpg
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net