Ce se întâmpla dacă dai cu fixativ pe plasele de țânțari de la geamuri. Fă asta chiar acum și ne mulțumești mai târziu!

Mai ales în zilele călduroase de vară, țânțarii pot fi extrem de deranjați. Există multe soluții pentru a-i ține la distanță, una dintre ele mai puțin cunoscute. Click! îți dă o idee genială!

Țânțarii pot fi indepărtați ușor și eficient / foto: Pixabay
Țânțarii pot fi indepărtați ușor și eficient / foto: Pixabay

Din păcate, uneori țânțarii reușesc să intre în casă, chiar dacă avem plase speciale pentru insecte. Dar, din fericire, a fost „inventată” o modalitate care îi determină să nu se mai apropie de geam în niciun fel.

Ei bine, este vorba despre banalul fixativ de păr. Pentru că este amar și ușor lipicios, alungă țânțarii și orice alte forme de insecte care ne fac viața un calvar, mai ales în sezonul cald. Dar acest ingredient este foarte eficient în mai multe situații.

Fixativul alungă și gândacii

O soluție nu tocmai naturală,  fixativul alungă și gândacii urât mirositori. Nu vă așteptați să moară dintr-o singură pulverizare, întrucât rolul său este, însă, de a-i amorți, de a-i paraliza, astfel încât să fie exterminați ulterior.

Tot ce va trebui să faceți este să aplicați fixativ direct pe insecte, apoi să puneți în locul respectiv o găleată cu apă caldă cu detergent de vase, în care vor cădea gândacii amețiți, potrivit agenției Rador. 

Țânțarii împrăștie mai multe boli mortale

Malaria este pe primul loc în rândul bolilor răspândite de țânțari. Întâlnită mai ales în sud-estul Asiei, în Africa, în America Centrală și de Sud, periculoasa maladie e transmisă prin înțepătură femelei țânțat, purtătoare a parazitului numit Plasmodium.

După perioada de incubație a virusului apare febra, dar și frisoanele, durerile de cap, durerile musculare și abdominale, vărsături, diaree. În cazurile grave, se ajunge la insuficiență renală, convulsii, comă și, în final, la deces.

Febra West Nile

Febra West Nile este foarte periculoasă. La început seamănă, ca simptomatologie, cu o banală gripă, iar dacă nu ajungi la un specialist care să îți dea un diagnostic corect, poți muri. După o perioadă de incubație cuprinsă între 3 zile și două săptămâni, apar simptome moderate sau severe, în funcție de cum reacționează organismul la virus.

Febra galbenă

Febra galbenă e dată de un arbovirus înrudit cu West Nile. Este o boală hemoragică transmisă de țânțari din specia Aedes aegypti, întâlniți în regiunile tropicale din Africa și America.

După o perioadă de incubație de până la șase zile, apar febra și frisoanele, durerile de cap, abdominale și musculare, greața, vărsăturile. Este recomandată vaccinarea înaintea călătoriei în zonele de risc; în lipsa imunizării, dacă ești infectat cu acest virus, riscul de mortalitate e de 50%, scrie libertatea. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
padure tropicala jpg
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
semafor jpeg
Stațiunea Borsec. Foto Statiunea Borsec
italia pixabay jpg
shutterstock 1113332 cuplu iubiti indragostiti restaurant mancare terasa jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net