Mușcătura de țânțar poate fi fatală. Dacă prezinți unul dintre aceste semne, mergi de urgență la spital

Deși poate că mulți dintre noi putem fi tentați să nu dăm mare importanță înțepăturilor de țânțari, care sunt o problemă specifică perioadei calde a anului, această atitudine poate avea consecințe grave! Potrivit medicului Tudor Ciuhodaru, nu este deloc exclus ca o banală înțepătură de țânțar să ne fie fatală, iar dacă observați oricare dintre aceste 5 semne, este indicat să mergeți imediat la spital!

Întreg continentul este în alertă din cauza țânțarilor
Întreg continentul este în alertă din cauza țânțarilor

Cu siguranță că o mare parte dintre noi putem fi tentați să nu dăm atenția cuvenită înțepăturilor de țânțar. Deși sunt o problemă care ne provoacă ceva frustrare, trebuie să recunoaștem că fiecare dintre noi s-a lovit de aceasta încă din copilărie, în această perioadă din an. Însă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, această atitudine lipsită de griji poate avea consecințe grave! Iar dacă observați oricare dintre aceste 5 semne, banala înțepătură de țânțar poate deveni letală!

Conform medicului Tudor Ciuhodaru, întreg continentul este în alertă din cauza virusului West Nile, care este transmis de țânțari. Potrivit specialistului, semnele la care trebuie să aveți grijă sunt febra, mai ales dacă este însoțită de dureri de cap, vărsături și o stare generală de rău. Iar dacă observați o sensibilitate la lumină cam la 2-8 zile după înțepătură, este cazul să mergeți imediat la medic.

Sfaturile specialiștilor pentru a ne proteja sănătatea

Dacă observați aceste simptome, ei bine, trebuie să vă prezentați imediat la medic pentru a primi tratamentul adecvat. Potrivit sursei, 1 din 5 cazuri de West Nile, dezvoltă o formă medie a bolii, iar simptomele încep să se amelioreze după aproximativ 7-10 zile.

Conform doctorului Ciuhodaru, virusul West Nile se transmite prin înțepătura țânțarului, iar orice persoană, indiferent de vârstă, poate fi afectat de această boală. Se pare că, undeva în jur de 90% dintre cei afectați, nici măcar nu dezvoltă simptome. La polul opus, o persoană din 150 are riscul de a dezvolta o formă severă a bolii, care poate duce chiar și la deces.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net