Amestecul-minune care te scapă rapid de țânțari. Îl faci în casă cu doar câteva ingrediente

Ultima actualizare:

Odată cu începutul verii, întâmpinăm o problemă deranjantă: țânțarii! Lupta cu aceste insecte se termină abia când vine sezonul rece. Totusi, există multe metode de a scăpa de țânțari, unele 100% naturale, iar altele din comerț. Noi îți prezentăm amestecul natural care îi va alunga pe vecie. De asemenea, este util și împotriva muștelor și gândacilor de bucătărie.

Cum să scapi pentru totdeauna de țânțari / Foto: Freepik
Cum să scapi pentru totdeauna de țânțari / Foto: Freepik

Muștele, țânțarii și gândacii de bucătărie iubesc casele murdare și sunt destul de greu de eliminat odată ce infestează locuința. Există, însă, o metodă care te va ajuta să scapi rapid de această problemă o dată pentru totdeauna. Tot ce ai nevoie se află deja în casa ta.

Cum poți scăpa de țănțari

Țănțarii nu doar că sunt foarte enervanți, dar înțepăturile lor pot fi și extrem de periculoase pentru că transmit diverse boli. Dacă folosești acest amestec simplu, din produse pe care le deții, cu siguranță, în locuința ta, vei scăpa de ei rapid. Așadar, vei avea nevoie de: ulei vegetal, șampon și oțet.

Amestecul este non-toxic și sigur de utilizat în jurul copiilor sau animalelor de companie. Cum prepari soluția? Foarte simplu. Adaugă într-o sticlă toate ingredientele și amestecă-le până la omogenizarea completă a celor trei ingrediente. Acum, tot ce mai ai de făcut este să pulverizezi amestecul pe suprafețele din locuință în care observi nesuferitele insecte. În câteva ore ai scăpat de ele! De asemenea, cum am menționat, această soluție te scapă și de muște și gândacii de bucătărie.

Alte metode

Totodată, dacă ești iubitor de plante, ar trebui să știi că plantele aromatice sunt și ele o soluție, pentru că țânțarii sunt alungați de mirosul acestora. Astfel, poți folosi ghivece cu cimbru, busuioc, mărar, levănțică sau mentă, iar țânțarii vor ocoli fereastra ta și se vor duce la vecini. Altă metodă este iarba matei sau menta pisicii. Datorită mirosului, această plantă este mai eficientă și chiar mai puternică decât spray-urile care se găsesc în comerț împotriva țânțarilor.

Frunzele de nuc. Dacă le pui într-un bol de sticlă sau inox și le dai foc, nu doar că vei scăpa de nesuferiții țânțari, dar și de muște. Plimbă-te cu acel bol prin toată casa pentru a fi sigur că fumul se duce în toate încăperile.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net