Cele mai eficiente trucuri pentru a scăpa de țânțari. Sunt purtători de boli grave!

Țânțarii sunt coșmarul oricărei veri, căci deseori ni se întâmplă să nu ne putem petrece serile în liniște, din cauza acestor mici insecte care la prima vedere par inofensive. Înțepăturile de țânțari aduc cu sine umflături, mâncărimi și pete inestetice, însă problema este, de fapt, mult mai gravă.

1 tantari coronavirus jpg jpeg

Mușcătura de țânțar este o alergie la saliva pe care insecta o lasă în pielea noastră, în momentul în care ne mușcă pentru a ajunge la sânge. Chiar dacă mușcăturile sunt, într-adevăr, deranjante, ele sunt mult mai puțin periculoase decât bolile pe care țânțarii le poartă. Spre exemplu, atunci când străpung pielea a două sau mai multe gazde, saliva lor poate transmite viruși de la una la cealaltă.

La fel de interesant: Remedii naturale pentru înțepăturile de țânțari. Cum să calmezi zona inflamată și mâncărimile

Ei pot purta diferite virusuri, pot cauza febră, iar Zika, spre exemplu, poate avea un efect devastator asupra vieții tale, pe termen lung. Din fericire, dacă nu ești adeptul/adepta substanțelor toxice create special pentru a elimina aceste insecte, trebuie să știi că există câteva trucuri cu ajutorul cărora îți poți lua adio de la țânțari vara aceasta.

Cum scapi de țânțarii din casă și din curte

Potrivit specialiștilor, țânțarii ar fi atrași de culorile închise, motiv pentru care este recomandat să porți nuanțe deschise, situație în care ieși în câștig, pentru că asemenea haine sunt recomandate și atunci când este foarte cald afară. Totodată, la capitolul vestimentație, trebuie să știi că pielea poate fi penetrată de țânțari printr-un strat subțire de haine, așa că pantalonii și bluzele mulate nu sunt neapărat cea mai bună variantă.

Nu rata nici: Patru plante eficiente în lupta împotriva insectelor. Busuiocul și menta, printre inamicii țânțarilor

Uleiul de eucalipt de lămâie este recunoscut pentru efectul aproape magic pe care îl are împotriva țânțarilor, iar o altă soluție naturală care îi poate ține la distanță este picardina, un derivat sintetic al plantei de piper. Lumânările de citronella sau torțele unse cu ulei pot ține țânțarii la distanță ore în șir, iar apa îi atrage, deci ai grijă ca recipientele precum ghivece, tăvițe pentru flori și alte asemenea, de pe terasa ta, să fie uscate!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (6) jpg
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
14 05 Click ro jpg
horoscop jpeg
cub horoscop 1 gif
image png
cub horoscop 2 gif
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net