Soluții naturale pentru calmarea înțepăturilor de insecte

Ultima actualizare:

Oricât de mult ați încerca să scăpați de mușcăturile și înțepăturile insectelor în timpul verii, este aproape imposibil să reușiți. Țânțarii, albinele, viespile, căpușele, bondarii devin inamicii pielii tale. Uite câteva remedii pe care sigur le ai la îndemână în casă, în cazul în care ai de-a face cu mușcăturile de insecte. 

intepaturi tantari 0 jpeg
  • Ovăz

Amestecați cantități egale de fulgi de ovăz și apă într-un bol până când veți avea o masă vascoasa, similară cu o pastă. Puneți niște pastă pe un tifon și țineți-o lipită pe pielea iritată timp de aproximativ 10 minute, apoi clătiți zona cu apă. Dacă aveți multe mușcături, încercați în schimb o baie cu ovăz. Presărați o cană de ovăz sau ovăz măcinat într-o cadă plină cu apă caldă. Stați în baia de ovăz timp de 20 de minute.

  • Gheață zdrobită

Temperaturile reci și gheața pot reduce inflamatia. Frigul amorțește pielea, ceea ce va poate oferi o ușurare imediată, pe termen scurt. Nu lăsăți gheața direct pe zona afectată mai mult de cinci minute, deoarece poate deteriora pielea. Dacă vreți să lăsați gheața mai mult timp, atunci puteți pune o pânză între piele și aceasta.

  • Miere 

Produsul stupilor are multe proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Acesta a fost folosit de sute de ani că tratament pentru afecțiuni, de la dureri în gât la lovituri și vânătăi. O picătură mică pe o mâncărime poate reduce inflamația.

  • Aloe vera   

S-a dovedit că gelul are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la vindecarea rănilor minore sau a calmării infecțiilor. Decupați o mică secțiune a plantei și aplicați gelul pe zona iritată. Lăsăți-l să se usuce și aplicați din nou, dacă e necesar.

  • Praf de copt

Cunoscut și sub numele de bicarbonat de sodiu, praful de copt poate oferi o calmare a pielii. Faceți o pastă din praful de copt și utilizați-o similar cu pasta de ovăz. Se amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu suficientă apă pentru a crea o pastă. Aplicați pe mușcătura de țânțar și lăsăți-o să acționeză 10 minute înainte să o spălați.

  • Busuioc  

Conform unor studii, compusul chimic eugenol se găsește în busuioc și acesta ar putea ameliora mâncărimea pielii. Fierbeți 2 căni de apă și adăugați 3 lingurițe de frunze uscate de busuioc. Lăsăți amestecul să stea până se răcește, apoi înmuiati o cârpă în lichid și frecați-o ușor pe mușcăturile de țânțar. Alternativ, puteți toca foarte fin câteva frunze proaspete de busuioc și frecați-le pe piele.

  • Oțet 

Dacă aveți o mușcătura de țânțar, puneți o picătură de oțet pe ea. De asemenea, poate acționa că un dezinfectant natural, dacă v-ați zgâriat prea mult. Dacă e mai grav, înmuiați o cârpă cu apă rece și oțet, apoi aplicați-o pe mușcătură. Dacă aveți multe mușcături, diluați 2 căni de oțet într-o baie caldă și stați în cadă timp de 20 de minute, conform putereaplantelor.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net