Care au fost primele cuvinte rostite la un telefon și cine a fost prima persoană sunată

În 3 martie, în urmă cu 168 de ani în urmă, venea pe lume, în Scoţia, Alexander Graham Bell, omul care a inventat telefonul. Fără imaginaţia acestuia, nu se ştie cum ar fi comunicat omul modern, dar cert este că deşi acum vorbitul la telefon este o banalitate, atunci când au fost rostite primele cuvinte, a fost nu numai o mare realizare, dar se poate spune că Graham Bell a prezis, în mod incoştient, şi care va fi evoluţia invenţie sale.

Cum funcționa primul telefon

Telefonul lui Alexander Graham Bell transmitea vocea umană sub formă de semnale electrice
Telefonul lui Alexander Graham Bell transmitea vocea umană sub formă de semnale electrice

Este greu sa iti imaginezi o lume fara telefonul mobil, mai ales acum cand lucrurile din viata ta sunt conectate intr-un singur dispozitiv. Astăzi, folosim telefonul pentru a vorbi, pentru a trimite mesaje, pentru a face fotografii şi pentru a naviga pe internet.

Cu siguranta Alexander Graham Bell, când a inventat telefonul (de fapt, un dispozitiv capabil să emită și să receptioneze cuvintele rostite), în 1876, nu a realizat amploarea pe care avea să o aibă în timp acest aparat.

El este cel care a brevetat telefonul, însă unele zvonuri spun că dispozitivul ar fi fost inventat cu ceva ani înainte, în 1861, de către Johann Philipp Reiss, un profesor de fizică și matematică, dar care nu a brevetat inventia.

Alexander Graham Bell a devenit prima persoană care a brevetat un dispozitiv capabil să emită şi să recepţioneze cuvintele rostite. În transmiţătorul lui Bell, undele sonore loveau o diafragmă flexibilă de care era ataşat un magnet, transmite descopera.ro.

Diafragma şi magnetul vibrau şi un efect numit inducţie electromagnetică producea un curent variabil într-o bobină alăturată.

Acest curent era apoi transmis prin cabluri la un receptor. Curentul variabil producea un cîmp magnetic, care făcea să vibreze o diafragmă subţire de fier, pentru a reproduce vibraţiile sonore iniţiale.

Transmiţătorul producea astfel doar un semnal slab, fără a-l amplifica.

Primele cuvinte rostite la telefon

La trei zile de la obţinerea brevetului, Alexander Graham Bell a dat primul telefon. L-a sunat pe asistentul lui, Thomas Watson.

Domnule Watson, vino aici. Vreau să te văd”, au fost primele cuvintele pe care Bell le-a rostit la „un aparat de vorbit la distanţă”.

Lumea a evoluat de atunci, întîi prin intermediul telefonului fix, iar apoi prin intermediul celui mobil.

Alexander Graham Bell a incetat din viata la 75 de ani, pe 2 August 1922, in Nova Scotia, Canada.

Dupa moartea acestuia, pentru a-si arata respectul, toate serviciile de telefonie din USA si Canada au fost suspendate in timpul ceremoniei de inmormantare, din 1922.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net