Care este cel mai bun remediu făcut acasă pentru a scăpa de muște?

Muștele sunt creaturi mici și dezgustătoare care continuă să invadeze spațiul nostru personal din când în când. Ele prezintă, de asemenea, un risc de multe pericole pentru sănătate. Verile sunt perioada în care bătălia muștelor se înțesește. Pe lângă ștergerea blaturilor sau a mesei și depozitarea alimentelor în recipiente ermetice, puteți încerca și aceste trucuri naturale pentru a ține muștele departe:

Vara, chiar și la picnic, suntem deranjați de muște. Foto: Click.
Vara, chiar și la picnic, suntem deranjați de muște. Foto: Click.

Busuioc și alte ierburi

Busuioc pe care îl utilizați în sosul de pizza este un excelent respingător de dăunători. Plantarea de busuioc în și în jurul bucătăriei ține muștele departe. Puteți face un spray împotriva insectelor din: 

Adăugând 120 de ml de apă clocotită și 200 de grame de frunze de busuioc. Stoarceți frunzele după ce acestea au absorbit toată umezeala. Turnați 120 de ml de vodcă superieftină în amestecul de busuioc-apă. Păstrați la frigider și pulverizați când este necesar.

Lavanda

Lavanda poate fi folosită și pentru a respinge puricii și muștele. Leagă câteva buchete de lavandă și așează-le prin casă.

Capcane pentru muște

Capcanele pentru muște trebuie plasate corect atât în interiorul, cât și în exteriorul locuinței. Acestea pot fi momeală cu melasă, zahăr, fructe sau carne pentru a le atrage în capcană.

Venus Flytrap

Este o plantă carnivoră care mănâncă insecte. Dacă le plantezi în afara casei, vor mânca în mod natural muștele.

Oțet

Oțetul este o substanță uzuală de uz casnic. Dacă nu sunteți împotriva ideii de a pulveriza substanțe chimice dăunătoare, atunci încercați să utilizați oțet ca un repelent pentru muște. Puteți face o capcană cu oțet astfel: 

Turnați aproximativ 1 cm de oțet de mere într-un borcan de sticlă înalt și amestecați câteva picături de săpun de vase. Acoperiți partea superioară cu o bucată de folie de plastic și fixați cu o bandă de cauciuc. Apoi, faceți câteva găuri în folie. Asigură-te că, găurile sunt suficient de mari pentru ca muștele să intre în capcană; muștele sunt atrase de mirosul puternic de oțet și rămân prinse acolo. Reîmprospătează capcana la fiecare câteva zile.

Care sunt metodele preventive pentru a scăpa de muște?

Muștele sunt atrase de materialele în care își pot depune ouăle. Acestea includ:

- Gunoi,
- Fecalele animalelor
- Material putrezit, inclusiv deșeuri alimentare și alte deșeuri
- Lumină puternică

Prin urmare, este important să eliminăm aceste lucruri din casa noastră. Unele dintre celelalte măsuri preventive pentru a ține muștele la distanță includ:

-Folosiți coșuri de gunoi cu capace strânse și fără găuri,
- Păstrați alimentele în recipiente etanșe,
- Spălați mai des coșurile de gunoi,
- Aruncați mâncarea și resturile în saci de gunoi de plastic și legați-le imediat,
- Evitați să lăsați vase sau pahare murdare pe blat,
- Opriți sau limitați utilizarea luminilor pe timp de noapte,
- Asigurați-vă că ferestrele, orificiile de ventilație ale casei și ușile sunt complet etanșate, scriu cei de la medicinenet.com.

image
image
image
image
image
image
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net