Care sunt cele mai indicate vinuri pentru masa de Paște

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Pregătirile pentru ziua de duminică, atunci când creștinii ortodocși celebrează cea mai importantă sărbătoare din an, Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, au intrat pe ultima sută de metri. Masa de Paște este prilej de bucurie, de reuniune a familiilor, momentul când sunt savurate unele dintre cele mai bune preparate tradiționale.

Masa de Paște este prilej de bucurie și de reuniune a familiilor
Masa de Paște este prilej de bucurie și de reuniune a familiilor

Bineînțeles că la fel de importante precum felurile de mâncare servite sunt și băuturile alese pentru a completa masa de Paște. Iar vinul este o alegere numai bună, mai ales că are o conotație specială în contextul acestei sărbători.

O alegere greșită, însă, poate duce la compromiterea acestui moment deosebit.

Tocmai de aceea, un specialist a explicat în exclusivitate pentru Click! despre cum alegem inspirat vinul pentru masa de Paște. Somelierul Mihai Ciucur este un profesionist cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu, e fondatorul companiei Sommelier World și membru al Asociației Somelierilor din România.

Mihai Ciucur este somelier, cu o experiență de peste 20 de ani
Mihai Ciucur este somelier, cu o experiență de peste 20 de ani

În general, pentru a face o asociere potrivită, trebuie să știm ce soi de strugure este pe placul nostru și să cunoaștem câteva ingrediente cheie din preparatul servit. În cazul mesei de Paște, nu putem vorbi despre un singur fel de mâncare, fiind așteptat un veritabil festin”, a spus Mihai Ciucur pentru Click!

LA MASA DE PAȘTE POT FI SERVITE MAI MULTE SOIURI de vin

Tocmai, pentru că vorbim despre o „avalanșă” de preparate gastronomice trebuie aplicată o strategie. Mai exact, petrecăreții pot pregăti mai multe feluri de vin, servite în funcție de momentul mesei.

Un vin spumant poate fi servit de la începutul mesei până la final. Apoi, putem continua cu vin alb, cu aciditate ridicată, din soiul de strugure fetească regală sau feteasca albă, sec sau demi-sec. Evităm cantitatea ridicată de zahăr rezidual, pentru a putea servi și un pahar de vin roșu din soiul de strugure fetească neagră, la felul principal. Practic, putem gusta mai multe vinuri de Paște”, ne-a explicat Mihai.

VINUL FAVORIZEAZĂ DIGESTIA

Alegerea nu este întâmplătoare. Conform somelierului, vinul conține substanțe carminative, responsabile de stimularea enzimelor responsabile de digestie. Cum masa de Paște este una dintre cele mai „grele”, din timpul anului, cu un conținut foarte ridicat de calorii, un ajutor în procesul de digestie este binevenit.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net