Cele mai frumoase biserici de vizitat de Paşte 2022. Destinații speciale pentru noaptea de Înviere

Ultima actualizare:

Sărbătorile de Paște vin cu o vacanță bine meritată. Unele persoane aleg să profite din plin și pornesc într-o mică drumeție la început de primăvară. Vă prezentăm cele mai frumoase biserici pe care le puteți vizita în aceste zile luminoase, dar și câteva selecții speciale pentru noaptea de Înviere.

Cele mai frumoase biserici de vizitat de Paște - Mănăstirea Cozia
Cele mai frumoase biserici de vizitat de Paște - Mănăstirea Cozia

Cele mai frumoase biserici de Paște 2022. Mănăstirea Cozia

Indiscutabil, Romania impresioneză prin numeroasele biserici și mănăstiri care sunt vizitate cu drag în fiecare an de numeroși pelerini și turiști. Începem selecția cu un adevărat diamant. Situată în orașul Călimănești, pe malul râului Olt, Mănăstirea Cozia impresionează întotdeauna prin istorie, frumusețe și eleganță.

De nenumărate ori, personalități din mediul politic sau monden aleg să participe la slujba de Înviere ținută în această mănăstire. Biserica a fost construită din piatră albă pe timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, între 1387 – 1391.

Destinații de vis pentru noaptea de Înviere. Mănăstirea Voroneț și alte biserici pictate din Bucovina

În cazul în care alegi să petreci sărbătorile de Paște în Bucovina, vei avea parte de peisaje de vis, liniște, tradiții și o slujbă de Înviere de neuitat. Dacă te afli în zonă, nu ai voie să ratezi Mănăstirea Voroneț. Biserica ridicată în 1488 și-a păstrat aproape în totalitate structura inițială. Bineînțeles, Voroneț uimește prin celebrele picturi în tonuri de “albastru de Voroneț”, care au făcut această mănăstire cunoscută în toată lumea.

Sărbătorile se simt altfel în Bucovina, iar tradițiile sunt respectate din plin. Nu degeaba românii aleg această zonă pentru a petrece sărbătorile de Paște sau de Anul Nou. Pe lângă Voroneț, ai alte șapte biserici din nordul Moldovei și Bucovina care au intrat în patrimoniul mondial al UNESCO: Arbore, Humor, Moldovița, Pătrăuți, Probota, Suceava și Sucevița.

Cele mai frumoase locuri de vizitat de Paște 2022. Bisericile Râmeț și Sfânta Ana

Mutăm zona și te invităm în Transilvania, unde se află Mănăstirea Râmeț. Amplasată în inima Munților Trascău, în apropierea râului Geoagiu, această mănăstire este una dintre cele mai vechi din Transilvania. Cât despre frumusețea ei, nu mai este nimic de spus - pozele vorbesc de la sine. 

Dacă alegi să petreci Paștele din 2022 în această zonă, este bine să știi că te poți caza chiar în incinta mănăstirii, dar ar fi bine să faci cât mai repede o rezervare. Dacă nu mai găsești locuri, nu te îngrijora - există destule cabane și pensiuni în zonă.

Vezi și Cele mai frumoase târguri de Paște

Un alt lăcaș de poveste se află pe defileul Dunării, într-unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din țara noastră. Mănăstirea Sfânta Ana este aleasă de mulți creștini pentru noaptea de Înviere, în special, pentru priveliștea deosebită.

Cele mai frumoase locuri de vizitat de Paște - Mănăstirea Sfânta Ana
Cele mai frumoase locuri de vizitat de Paște - Mănăstirea Sfânta Ana

Cele mai frumoase biserici de Paște 2022. Mănăstirea Polovragi

În fiecare an, aproximativ 3000 de credincioși aleg Mănăstirea Polovragi pentru slujba de Înviere. Acest lăcaș este așezat în Depresiunea Polovragilor, județul Gorj, la intrarea în Cheile Oltețului, în apropiere de Peștera Polovragi. Legenda spune că biserica a fost ridicată în 1505 de doi boieri olteni.

Mănăstirea Polovragi
Mănăstirea Polovragi

Trei destinații populare pentru noaptea de Înviere: Mănăstirile Curtea de Argeş, Neamț și Horezu

Cele mai frumoase biserici de vizitat de Paște 2022

Cei care aleg Maramureșul au câteva opțiuni superbe. Opt biserici de lemn din acest județ au fost incluse pe lista UNESCO: Bârsana, Budești, Desești, Ieud, Plopiș, Poienile Izei, Rogoz și Surdești.

Totodată, o zonă favorită pentru turiștii din România și din afară se află între Brașov și Sibiu. Aici vom găsi celebrele biserici fortificate din Transilvania, care sunt, de asemenea, incluse pe lista UNESCO a locurilor de patrimoniu mondial. Dacă nu apuci să mergi de Paște, în orice perioadă a anului poți da o fugă la Biertan, Calnic, Darjiu, Prejmer, Saschiz, Valea Viilor și Viscri.

E clar că oriunde te-ai afla în țară, vei putea alege de Paște un loc drăguț și cald pentru inima ta. România stă bine la capitolul frumusețe atunci când vorbim de mănăstiri și biserici. Nu uita, însă, că cel mai important lucru, oriunde te-ai afla, este acela de a fi alături de cei dragi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net