Iată cele mai frumoase târguri de Paște din țară!
Cozonaci și prăjituri de casă, ouă încondeiate, bucate tradiționale din carne de miel, dar și spectacole, ateliere de creație, iepurași, ponei, trenulețe, carusele, toate acestea vă așteaptă la târgurile de Paște organizate zilele acestea în mai multe orașe ale țării. Merită să vă descrețiți frunțile și să vă plimbați prin aceste locuri idilice, care vă fac să simțiți cu adevărat spiritul sărbătorilor pascale!
Unul dintre cele mai frumoase târguri de Paște este la Sibiu. 50 de expozanți din mai multe zone ale țării au venit cu bunătăți pentru toate gusturile și toate buzunarele. Vizitatorii se pot plimba cu trenulețul turistic, pot admira iepurașii simpatici dintr-un țarc, sau ouăle gigant montate pe alocuri. Copiii se pot distra în castelul gonflabil sau pe trambuline și se pot întrece pe piste de karting. Porțile târgului rămân deschise până la 26 aprilie.
Timișoara a intrat și ea în atmosfera sărbătorilor pascale. 31 de căsuțe și 6 food-truck-uri, ateliere de încondeiat ouă, împletit de nuiele și făcut cozonaci, spectacole de teatru, artiști pe picioroange și statui vivante, toate acestea au însuflețit Piața Libertății din oraș.
La Craiova, târgul de Paște este organizat în perioada 15-25 aprilie, în Piața Mihai Viteazul. Acolo, peste 35 de comercianți vă ademenesc cu produse tradiționale, de la brânză și carne de oaie, la cozonaci, dulcețuri, zacuscă, precum și țesături din lână, picturi pe lemn sau costume populare. Nu lipsește distracția. Sunt spectacole de muzică și dans, un carusel, iepurași, poneii, precum și ateliere de creație pentru copii, unde cei mici pot modela și picta ouă sau animăluțe din lut.
La Oradea, târgul de Paște este organizat în Cetatea Medievală, în perioada 15-25 aprilie. Organizatorii promit că nu vă veți plictisi: „Programul ediției 2022 este bogat în activități tematice, jocuri și ateliere de creație, o căsuță ZOO, decorațiuni și multe bunătăți. Copiii vor avea ocazia să se întâlnească zilnic cu Iepurașul de Paște, să se dea în carusel”. „Sunt animăluțe, clovni, o mulțime de decoruri frumoase. Ai mei au fost înnebuniți după un labirint care ducea la o ciupercă imensă. Am rămas plăcut surprinsă”, povestește Raluca Onuc, mamă a doi copii.
În perioada 21-23 aprilie, în Parcul Central al municipiului Toplița, are loc primul târg realizat exclusiv cu prezența producătorilor locali. Fermierii și artizanii aduc la vânzare de la haine tradiționale, bijuterii, produse hand-made și ornamente până la ceapă verde și ridichi de grădină.
Târgul de Paște din Satu Mare este deschis încă din 8 aprilie, în Piața Libertății. Mai aveți ocazia să îl vizitați până sâmbătă la ora 18.00. Căsuțele meșteșugarilor sunt amplasate într-un spațiu idilic, decorat cu ouă agățate în copaci, cu statuete sub formă de flori și alte figurine vesele.
În București, sunt câteva locuri de unde vă puteți cumpăra bunătăți și decorațiuni de Paște: târgul de la Agronomie (deschis joi și vineri între orele 9 și 17 și sâmbătă între 9 și 12), plus mici târguri în cadrul mall-urilor.
Aveți un pont sau mai multe informații pe subiect? Scrieți-ne pe adresa pont@click.ro.
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.