Care sunt destinațiile de vacanță preferate de români la început de 2022

Și anul acesta poți să pleci în călătorii de vis încă din prima lună a anului. Din ianuarie, poți să mergi în vacanțe exotice, în deșert la căldură sau poți vizita obiective turistice impresionante. Click! îți spune ce poți vizita în perioada aceasta și ce oferte ai în funcție de destinațiile alese.

Dubai este destinația preferată de români în lunile reci de iarnă. Foto: Shutterstock
Dubai este destinația preferată de români în lunile reci de iarnă. Foto: Shutterstock

Foarte mulți români sunt plecați zilele acestea în destinații calde și au parte nu numai de peisaje de vis, exotice, dar și de locuri speciale de vizitat.

Ianuarie - martie, primele trei luni din an, reprezintă perioada în care, dacă îți dorești să mergi la căldură, în vacanță, atunci trebuie să o faci pentru că ofertele sunt atractive.

Click! a aflat câteva detalii de la organizatori de excursii speciale în destinații extraordinare. "Destinațiile preferate de români pentru 2022 sunt Egipt, Iordania, Tunisia, Maroc, Seychelles, Zanzibar, Maldive. Ca și city tour-uri românii aleg în ianuarie țările mai calde și în special Dubai, în februarie mereu Parisul - orașul iubirii, în martie de regulă Barcelona, în aprilie și mai Londra pentru că se încălzește, iar din iunie Turcia, Bulgaria, Grecia, Malta, Cipru, destinațiile din fiecare an, pentru orice buzunare. Pentru all inclusive noi recomandăm Egipt, pentru vacanțele de lux Dubai, iar Iordania pentru cine caută aventură, legende, dar și scuba diving. Pentru cei care își doresc vacanțe exotice vorbim despre Mauritius, Seychelles sau Zanzibar”, afirmă Cristina Nae de la Bonjour Tour.

Am aflat și cam cât sunt prețurile unor astfel de vacanțe în ianuarie: Dubai între 800-1.300 euro, Iordania între 500-900 euro și Egipt 700-1.500 euro. Depinde de perioadă, numărul de nopți, câte stele au hotelurile, dacă se dorește all inclusive sau nu.

În Iordania, pe urmele concurenților "Asia Express"

Dacă vreți să mergeți în Iordania, la Petra, pe urmele vedetelor din "Asia Express", atunci nu amânați!

„Iordania este o ţară micuţă aflată în Orientul Mijlociu, plină de paradoxuri, se învecinează cu Siria în nord şi Irakul în est, dar este foarte sigură. Aceeaşi Iordania unde se găseşte Petra, una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, cea în care Alexandru cel Mare a înfiinţat celebrul oraş Jerash sau unde a luptat legendarul colonel T.E. Lawrence, după care s-a realizat și celebrul film Lawrence al Arabiei”, ne-a spus Alex Sweis, managerul agenției touroperator Experience Team.

Iordania este o destinație foarte sigură pentru turiști. Foto: Shutterstock
Iordania este o destinație foarte sigură pentru turiști. Foto: Shutterstock

Iată cât costă o vacanță în Iordania. De la 890 euro pentru un Circuit Hybrid Iordania Egipt 2022 în care se vizitează Amman, Aqaba, Betania, Egipt, Iordania, Madaba, Marea Moartă, Muntele Nebo, Petra, sau de la 800 euro pentru un Circuit Iordania Turul Regilor 2022, cu Amman, Aqaba, Betania, Iordania, Jerash, Locul Botezului, Madaba, Marea Moartă, Muntele Nebo, Petra, Wadi Rum. Dacă se dorește doar o mini vacanță în Aquaba, la 5 stele, prețul începe de la 499 euro/pachet. Toate prețurile includ zbor, dus-întors, cazare la hoteluri de 4 -5 stele cu demipensiune.

Din mai și Malta este la mare căutare

Începând din luna mai a acestui an vor exista zboruri săptămânale din România către Malta, „insula de miere”.

”Pe parcursul lunilor de primăvară, sunt temperaturi de vară perfecte pentru plajă, baie în mare și plimbare la Valletta, capitala Maltei, un prânz în satul pescăresc Marsaxlokk, sau o plimare în insula Gozo”, ne-a declarat Mark Neville Farrugia, reprezentantul malta.ro, cel mai mare turoperator, pentru această destinație.

Malta este destinația perfectă pentru lunile de primăvară. Foto: Shutterstock
Malta este destinația perfectă pentru lunile de primăvară. Foto: Shutterstock

Costul unui pachet cu zbor și cazare la un hotel de 4* va începe de la 299 euro persoană/ 7 nopți de cazare cu demipensiune. Tariful include bilet avion, bagaj de mână 10 kg/ persoană, bagaj cală 20 kg/ persoană și asistență turistică în limba română, iar de la 600 euro/ persoană/ sejur, pentru un sejur la cel mai luxos hotel de 5*.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net