Malta, prima ţară europeană care a obţinut imunitatea colectivă cu vaccinuri anti-Covid

25 mai 2021
image
Maltafoto: Pixabay.com

Malta a vaccinat cu cel puţin o doză de ser anti-Covid 70% din totalul populaţiei adulte, devenind prima ţară din Uniunea Europeană care a obţinut imunitatea colectivă, a anunţat luni ministrul Sănătăţii.

Insula mediteraneană a înregistrat, în medie, 3 noi cazuri de Covid în fiecare zi din ultima săptămână. Rata rezultatelor pozitive la testele Covid-19 este de 0,2%. Luni au fost raportate două noi contaminări.

Chris Fearne, ministrul S─ân─ât─â┼úii, a declarat ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â: ÔÇ×Vaccinurile sunt administrate la o rat─â de 1 la fiecare 5 secunde. 42% din popula┼úia adult─â a primit ambele dozeÔÇŁ.

To┼úi reziden┼úii Maltei cu v├órste de peste 16 ani pot fi vaccina┼úi, iar Fearne a precizat c─â minorii cu v├órste de peste 12 ani vor fi imuniza┼úi de asemenea odat─â ce autorit─â┼úile medicale europene vor da und─â verde, potrivit Reuters.

El a mai anun┼úat c─â, ├«ncep├ónd cu 1 iulie, va fi eliminat─â obligativitatea purt─ârii m─â┼čtii de protec┼úie ├«n aer liber ├«n cazul celor vaccina┼úi, at├óta timp c├ónd num─ârul de cazuri r─âm├óne sc─âzut.

Autoit─â┼úile sanitare au anun┼úat anterior c─â purtarea m─â┼čtii nu va mai fi obligatorie pe plaje ├«ncep├ónd cu 1 iunie. 

Luni, au fost modificate câteva măsuri, între care extinderea programului de funcţionare a localurilor până la miezul nopţii.

Citește și:

Pandemia scade puternic, a treia săptămână la rând, în lume; România, a doua într-un top exclusiv european al scăderii cazurilor

ÔÇ×Pa╚Öaportul CovidÔÇŁ, aprobat ├«n Uniunea European─â. C├ónd va intra ├«n vigoare

oana zavoranu jpg
maria dragomiroiu
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg