Carnavalul de la Veneția 2023: „Fă-ți timp pentru semnele zodiacale originale”

Ultima actualizare:

S-a dat startul Carnavalului de la Veneția! După 3 ani în care cele mai importante evenimente din cadrul festivalului au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19, anul acesta farmecul de altă dată revine în forță!

Carnavalul de la Veneția din 2023 a început în data de 4 februarie

„Fă-ți timp pentru semnele (zodiacale) originale”, este sloganul din acest an, inspirat din conceptul de Zodiac și constelații. Până pe 21 februarie orașul va străluci de lumini și culori, în timp ce cele mai frumoase costume vor îmbrăca fiecare colțișor din orașul plutitor.

O grandioasă paradă pe apă a marcat debutul festivalului. Parada a fost condusă de un grup de muzicieni cu instrumente tradiționale venețiene, completată de un spectacol de teatru stradal fantastic. La paradă au participat mii de oameni care s-au bucurat de artiștii îmbrăcați în costumele mult îndrăgite care au făcut show, în frunte cu un cap mare de unicorn care a animat spectacolul. Ulterior evenimentul a continuat cu un spectacol superb de lumini care a durat mai bine de o oră. 

Carnavalul de la Veneția este cunoscut pentru măștile specifice jpeg

Semnificația măștilor

Măștile sunt atracția principală de la festival, așa că vă prezentăm semnificația unor dintre cele mai cunoscute dintre ele.

Faimoasa mască de carnaval venețiană pe care o purta frecvent și Casanova

Masca "bauta" este o mască tradițională venețiană care acoperă întreaga față și este caracterizată de o bază albă și un nas mare și ascuțit. Masca este purtată de obicei cu o pelerină neagră și o pălărie tricorn.

Masca bauta are o istorie îndelungată și a fost purtată inițial de bărbați din toate clasele sociale.

Era o alegere populară, deoarece le permitea oamenilor să mănânce, să bea și să vorbească liber fără a-și dezvălui identitatea. Masca era purtată, de asemenea, de politicieni și funcționari publici în timpul ceremoniilor și evenimentelor oficiale. Legendele din jurul măștii bauta includ credința că a fost purtată de celebrul aventurier venețian Casanova pentru a scăpa de recunoaștere și pentru a-i permite să se deplaseze liber prin oraș.

A început poate unul dintre ultimele carnavaluri de la Veneţia! Imaginile arată cum orașul se scufundă jpeg

Masca care protejează identitatea femeilor

Masca "Moretta" este o mască tradițională venețiană care este purtată de femei. Este o mască mică, de formă ovală, care acoperă fața și este confecționată din catifea sau piele neagră. Masca este ținută la locul ei de un buton sau de o panglică care este plasată între dinți și nu are găuri pentru ochi, ceea ce înseamnă că purtătoarea trebuie să se bazeze pe atingere și auz pentru a se orienta. Masca moretta a fost purtată inițial de femeile de rang social înalt și era considerată un semn de modestie și virtute. Masca era purtată pentru a proteja identitatea purtătoarei și pentru a descuraja atenția nedorită. Legendele din jurul măștii Moretta includ credința că era purtată de curtezane și doamnele nopții pentru a-și proteja identitatea și reputația.

Unul dintre cele mai înfricoșătoare costume de carnaval venețiene

Masca "Medico della Peste", cunoscută și sub numele de masca medicului de ciumă, este o mască tradițională care era purtată de medici și de personalul medical în perioadele de ciumă și epidemie. Masca este caracterizată de un cioc lung și ascuțit și de oculi rotunzi care sunt confecționați din sticlă. Masca este purtată, de obicei, cu o mantie lungă, neagră și o pălărie cu boruri largi.

Masca "Medico della Peste" a fost concepută pentru a-l proteja pe purtător de bolile pe care le trata. Ciocul lung al măștii era umplut cu ierburi și mirodenii cu miros dulceag, despre care se credea că purifică aerul și îl protejează pe purtător de ciumă.

Masca era, de asemenea, concepută pentru a proteja identitatea purtătorului, deoarece oamenii se temeau adesea să intre în contact cu victimele ciumei.

Legenda spune că masca era purtată de medici și asistente care luptau cu curaj împotriva ciumei și își riscau propria viață pentru a-i salva pe alții.

Una dintre cele mai tipice și mai colorate măști

Este un fel de clovn într-un costum multicolor. Masca Mattacino era cândva faimoasă pentru că cei care o purtau puteau arunca ouă umplute cu parfum folosind un fel de praștie.

În jurul figurii lor s-a creat o adevărată piață pentru cumpărarea și vânzarea ouălor parfumate, care erau aruncate înspre prieteni și rude. Deoarece femeile erau adesea ținta, autoritățile au decis să interzică aruncarea ouălor parfumate. 

Masca lui Vice

Masca lui Bernardone prezintă un cerșetor îmbrăcat în câteva zdrențe murdare. El arată rănile și rănile provocate de o tinerețe pierdută, marcată mai târziu de sifilis.

Masca "femeii pisică"

În dialectul venețian, "Gnaga" provine de la mieunatul pisicii și era o deghizare foarte frecventă pentru tinerii homosexuali care erau obligați să își ascundă preferințele sexuale pentru tot restul anului.

Tinerii se plimbau prin calli sau poduri venețiene mieunând și purtând un coșuleț cu o pisicuță. De la distanță, masca arată ca o gospodină obișnuită, dar de aproape, natura sa travestită este evidentă. Ea simbolizează corupția și depravarea Veneției din ultimul secol al Republicii.

Cele mai frumoase costumații de la Carnavalul de la Veneția din anul 2022

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net