Regata de la Veneția: Moș Crăciun și-a schimbat sania cu o gondolă

Veneția a oferit zilele trecute un spectacol unic! Sute de Moși Crăciun au schimbat sania cu gondolele și au vâslit de-a lungul canalelor orașului, duminică. Vremea rece i-a ținut departe pe mulți locuitori și turiști, dar acest lucru nu i-a oprit pe Moși să ia parte la cea de a 12-a ediție a regatei anuale de Crăciun.

În timpul sărbătorilor de iarnă, regata Moșilor se desfășoară la Veneția (foto: Profimedia)
În timpul sărbătorilor de iarnă, regata Moșilor se desfășoară la Veneția (foto: Profimedia)

Citește și: Mii de Moși Crăciun s-au adunat anul acesta, pentru maratonul din Burghley Park 

Evenimentul se ține de 12 ani și este prilej de bucurie atât pentru venețieni, cât și pentru turiștii din întreaga lume. În fiecare an, câteva zeci de gondole participă la regată, iar bărbați, femei și copii iau parte la această cursă inedită, în bărcile lor împodobite cu decorațiuni de Crăciun. Competiția de anul acesta a început din piața San Marco și s-a încheiat la Rialto, cu multe festivități pentru câștigători și participanți. 

Moșul a răspândit bucuria pe tot globul

Dar nu doar Veneția are propria tradiție inedită de Crăciun. Sute de motocicliști, îmbrăcați tot în Moși, au străbătut capitala Bulgariei, Sofia, pentru a colecta bani pentru un orfelinat și a împârți cadouri trecătorilor. „Inițiativa se desfășoara pentru a opta oară acum, iar ideea lui Moș Crăciun pe motocicletă este de a aduce mai multe zâmbete oamenilor”, a declarat Krum Vachkov, organizatorul Santa Ride, conform YahooNews.

Motocicliști Moș Crăciun au străbătut Sofia (foto: Facebook)
Motocicliști Moș Crăciun au străbătut Sofia (foto: Facebook)

Vezi șiEl joacă rolul lui Moş Crăciun de şase decenii! 

În Caracas, Venezuela, sute de Moși au alergat pe străzile orașului ca parte a  evenimentului „Santa Corre”, o alergare anuală distractivă de 10 km.

Sute de italieni îmbrăcați ca Moș Crăciun merg cu bicicleta prin Roma, strângând bani pentru copiii bolnavi și familiile acestora.

Iar, prin centrul orașului Tokyo, Japonia, zeci de alți Moși au mers pe motociclete Harley-Davidson pentru a livra jucării și bomboane copiilor la patru orfelinate și centre de copii diferite.

Anul acesta a fost cea de a 12-a ediție a cursei de la Veneția (foto: Profimedia)
Anul acesta a fost cea de a 12-a ediție a cursei de la Veneția (foto: Profimedia)

Ce mai poate oferi Veneția în sezonul sărbătorilor

În timpul sezonului de Crăciun, Veneția are multe lucruri de oferit, chiar dacă vremea nu este cea mai bună. Cele mai frecvente locuri de vizitat în perioada sărbătorilor sunt piețele de Crăciun de-a lungul canalelor, patinoarele, concertele sau piesele de teatru de Crăciun, printre altele. Tradiția particulară pe care o are Veneția este regata și cursa Moșilor Crăciun. Dacă vă aflați în oraș făcând unul dintre tururile acestuia și dintr-o dată vedeți mulți Moși Crăciun pe canale, este cu siguranță regata.

De peste 10 ani, această regată a avut loc ca tradiție de Crăciun la mijlocul lunii decembrie, iar un eveniment foarte similar are loc pe 6 ianuarie. Regata Befana este o tradiție complet italiană și este legată de bobotează. Legenda vorbește despre o bătrână care merge pe o mătură de lemn și transportă cadouri copiilor buni și cărbune copiilor răi. Această regată are loc pe Marele Canal și aici mulți "befanas" concurează la bordul bărcilor lor.

Iată și: Doamnelor, Moș Crăciun a venit mai devreme! S-a lansat calendarul pompierilor australieni 

Veneția are și evenimentul „Regata Istorică”

Dacă plănuiești o excursie în Italia, notează-ți și începutul lunii septembrie în calendarul tău, deoarece atunci are loc Veneția Regata Storica! Orașul pe apă este pregătit pentru unul dintre cele mai fermecătoare festivaluri tradiționale!

Programul Regatei  Istorice nu se schimbă, având loc, conform unei tradiții bine stabilite, în prima duminică a lunii septembrie. Competiția este unul dintre cele mai așteptate evenimente calendaristice anuale din Veneția, un mod unic și interesant de a intra în contact cu spiritul acestui oraș antic și una dintre cele mai cunoscute tradiții ale sale: canotajul venețian.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net