Mii de Moși Crăciun s-au adunat anul acesta, pentru maratonul din Burghley Park

Duminică, evenimentul Stamford Santa Fun Run a găzduit maratonul Moșilor! Acesta le-a oferit oamenilor ocazia să se îmbrace ca Moș Crăciun și să alerge, sau să meargă pe un traseu de 5 km prin Burghley Park, din Marea Britanie.

Stamford Santa Fun Run strânge bani pentru cauze nobile (Foto: FACEBOOK)
Stamford Santa Fun Run strânge bani pentru cauze nobile (Foto: FACEBOOK)

Citește și: Adevărata origine a lui Moș Crăciun. De unde a apărut legenda

Au strâns bani pentru o cauză caritabilă

Au participat 1.500 de oameni care s-au înscris online. Aceștia și-au putut ridica costumele în oraș, înainte de a fi întâmpinați de primarul din Stamford, David Taylor, și de a aștepta nerăbdători startul cursei de la ora 11. „Am fost foarte încântați să vedem aproape 1.500 de Moș Crăciun, prietenii și familiile lor, bucurându-se de o zi distractivă într-o ambianță minunată, festivă”, a declarat cordonatorul Brian Kearsey, conform cotidianului StamfordMercury.

Vezi și: Dorințele de Crăciun s-au schimbat: «Vreau sănătate şi dulciuri»

Stamford Santa Fun Run este un eveniment anual, care atrage persoane de toate vârstele, cu scopul de a strânge bani necesari pentru cauze caritabile, precum îmbunătățirea facilităților de recreere pentru tineri sau ajutorarea familiilor nevoiașe. Anul trecut, evenimentul a strâns peste 27.000 de euro, iar organizatorii speră că evenimentul de anul acesta va genera o sumă comparabilă.

Concurenții au parte de încălzire în fiecare an înainte de alegare. Anul acesta, înviorarea a fost condusă de către Paul Brewster de la Equilibrium Gym, iar primarul David Taylor s-a alăturat mulțimii pentru exercițiile de încălzire. Costumele de Moș Crăciun, de asemenea, au fost făcute special pentru a menține căldura corpului.

La eveniment au participat și animalele de companie

Au fost permise animalele de companie (foto: FACEBOOK)
Au fost permise animalele de companie (foto: FACEBOOK)

La eveniment, au fost permise și animăluțele de companie pentru a se putea bucura de alergare. Câinii bine dresați au avut voie să însoțească proprietarii în cursă. Participanții ajută la strângerea de bani prin taxa de intrare. „Clubul nostru dorește să mulțumească tuturor celor care au participat și, desigur, numeroșilor noștri sponsori generoși și numărului mare de voluntari care și-au oferit timpul și efortul pentru a face posibil evenimentul”, a spus președintele Stamford Striders, Robin Ball.

A participat și primarul

Cauzele alese pentru a beneficia de eveniment sunt MindSpace Stamford, Sue Ryder Thorpe Hall Hospice din Peterborough și o serie de proiecte susținute de Clubul Rotary din Stamford Burghley. Mulți dintre participanți au obținut, de asemenea, sponsorizări individuale pentru propria lor cauză.

Iată și: Mii de Moşi au alergat la Pristina

Exemplu este Bea Wilson din Peakirk, care a alergat o distanță de maraton în opt zile, alergarea finală a ei fiind de la 5 km către totalul de 41 de km. Organizatorii plănuiesc deja o cursă pentru Crăciunul viitor: „Se planifică proiectele pentru găzduirea Stamford Santa Fun Run de anul viitor, cu un nou traseu care să treacă prin fața Burghley House și prin noul restaurat Podul Lion – acesta va forma un fundal care nu trebuie uitat pentru acest eveniment anual”, a adăugat cordonatorul Brian Kearsey.

Află și: Există sau nu Moş Crăciun? Iată ce îi sfătuiesc psihologii pe părinţii care resimt o dificultate în a da un răspuns sincer copilului

În final, câștigătorul maratonului de anul acesta a fost Martin Rudkin. Toată lumea s-a bucurat de spiritul evenimentului, cei care urmăreau de pe margine aplaudându-i pe moși. Iar la sfârșit, Neil McIvor și echipa de la Pride of Stamford Litter Pickers s-au asigurat că Burghley Park a rămas curat și ordonat după cursă.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net