Pățania lui Moș Crăciun: „Dacă nu mă salvau medicii, azi nu mai vorbeam”

Ultima actualizare:

Și Moș Crăciun a pățit-o în acest an. Într-o postare video pe RO Vaccinare, Moșul povestește prin ce a trecut în primăvara lui 2021, când s-a infectat cu SARS-CoV-2. Abia se vaccinase cu prima doză și nu era încă protejat.

image

„Anul trecut pe vremea aceasta ne rugam să se inventeze vaccinul care să ne salveze de boală. Mie mi-e venit rândul foarte târziu, în martie, grație fiicei mele, educatoare. Atunci am reușit să fac vaccinul. După o discuție cu medicul, am ales AstraZeneca”, își începe Moșul povestea. Din păcate, imediat după vaccinare s-a infectat. Era prea devreme pentru a putea fi protejat de serul abia administrat. „La 10 zile după prima doză, au apărut primele simptome. Am sunat la spital, am fost testat, rezultat pozitiv. Cum era foarte aglomerat, m-au trimis acasă, cu recomandarea fermă ca, dacă apar schimbări în rău, să revin”.

I s-a îmbolnăvit și soția. În cazul ei, evoluția a fost favorabilă. Moș Crăciun, însă, se simțea tot mai rău. „Am sunat din nou la spital, am fost internat și 7 zile am stat la oxigen, cu perfuzii. Chiar de ziua mea am fost într-o stare gravă de COVID. M-am vindecat, am plecat acasă, după o lună am făcut doza a doua. Dacă nu erau medicii să mă salveze, azi Moș Crăciun nu mai vorbea”, ne spune bărbatul, care ne îndeamnă să avem încredere în medici și să apelăm la vaccin. „Voi, cei care sunteți antivacciniști, nu aveți curaj să veniți așa, neprotejați, să lucrați cot la cot cu medicii. Nu aveți! Boala există, și vaccinul există. Alegerea e a voastră. Vaccinați-vă, dragii mei, este cea mai bună metodă de a vă salva”, ne îndeamnă Moșul, care în decembrie și-a făcut și doza booster, pentru a putea livra în siguranță cadouri copiilor. Bătrânelul, îmbrăcat în costum roșu, a fost atunci surprins de reprezentanții RO Vaccinare, care i-au aflat povestea. 

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net