El joacă rolul lui Moş Crăciun de şase decenii!

Ray Hulse (78 de ani) este cel mai longeviv Moş Crăciun din Marea Britanie şi spune că nu vrea să renunţe la această meserie nobilă. El a adus spiritul Crăciunului şi a înmânat mii de cadouri copiilor, de când a îmbrăcat pentru prima oară costumul festiv roşu şi alb, în 1962.

Ray Hulse este orfan şi asta l-a inspirat să-i ajute pe copii. FOTO: Profimedia
Ray Hulse este orfan şi asta l-a inspirat să-i ajute pe copii. FOTO: Profimedia

Dorinţa lui de a face un bine în rolul lui Moş Crăciun vine din povestea sa tristă de viaţă. Ray a fost abandonat de mama lui şi a trăit la orfelinat. La vârsta de 9 ani, a început să aibă dureri groaznice de cap.

„Am fost un copil nedorit. Mama nu a avut niciodată o fotografie cu mine în casă şi nu şi-a pus niciodată braţele în jurul meu să îmi spună că mă iubeşte”, a declarat Hulse, conform iNews.

Citește și: Pățania lui Moș Crăciun: „Dacă nu mă salvau medicii, azi nu mai vorbeam”

După ce a fost nevoit să meargă la spital în urma migrenelor, la întoarcere s-a trezit singur în sala de mese a internatului, chiar în ziua de Crăciun.

A admirat decoraţiunile, a mâncat gustările festive, iar în acel moment şi-a spus: „Mi-ar plăcea să fiu chiar eu Moş Crăciun”. Aşa a început visul lui de a oferi bucurie tuturor copiilor. În urmă cu mulţi ani, şi-a creat prima casă a Moşului într-un garaj Ford.

Acum are un costum special făcut, împreună cu ochelari şi mănuşi vintage, dar şi o sanie personalizată, dotată cu 300 de lumini.

Iată și: Adevărata origine a lui Moș Crăciun. De unde a apărut legenda

De-a lungul anilor, Ray a adus zâmbetul pe faţa copiilor cu mii de cadouri şi nu are planuri să-şi închidă încă sacul!

Chiar dacă se împlinesc 60 de ani de când împarte magia sărbătorilor, acesta a promis să continue atâta timp cât mai poate.

El strânge anual fonduri pentru cauze caritabile. FOTO: Profimedia
El strânge anual fonduri pentru cauze caritabile. FOTO: Profimedia

„Voi continua cât mă mai ţin picioarele. Nu am planuri să mă las doborât. Vreau să fac ce pot pentru alţi oameni”, a adăugat el.

I-a murit copilul în 2012

Ray crede că este cel mai longeviv Moş Crăciun din lume, nu doar din Regatul Unit. El îşi petrece sezonul festiv vizitând şcolile, supermarketurile şi primăriile din oraşe şi a strâns peste 64.000 de euro în cele şase decenii, pentru cauze caritabile.

De asemenea, în ultimii 30 de ani, Ray a ajutat cu fonduri pentru Hope House Children’s Hospices, organizaţie care se ocupă de copiii cu boli terminale, după pierderea fiului său, Nicholas, în anul 2012.

“Ar fi mândru de mine. Era un băiat drăguţ, primul nostru născut. Acum ar fi împlinit 50 de ani”, a spus bărbatul, într-un interviu de anul trecut. Ray este susţinut de soţia lui în tot ceea ce face.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net